lördag, september 29, 2012

Makten och bulvanerna 5.


Makten och bulvanerna 5.


Vi förflyttar oss i tid till sommaren 2012 i kommunen norr om skogen.  Mor Karins sitter på sitt boende med särskilda restriktioner. Sonen som under alla år stöttat och hjälpt henne, vill nu glädja henne med en liten bilresa. En bilresa i minnenas tecken, hem till gården som nu stått tom i ett par år.

De går runt i det fina vädret, minns och talar som man gör vid sådana tillfällen. Sonen har nycklarna till hus och garage, där också en hel del av hans maskiner och utrustningar finns. Han har under alla år också varit en av dessa entusiaster som gärna jobbar med äldre bilar.

De åker tillbaka till boendet, allt borde vara frid och fröjd. Men i bulvanernas värld blir resan en provokation. Inom några dagar har makten och bulvanerna föranstaltat om att hus och garage fått sina lås utbytta, för att utestänga de rättmätiga ägarna.

Mor Karins son åker ut på jobb, och blir då gärna borta över veckorna. I början på augusti kommer han hem till sin lägenhet och finner där ett brev på kommunens papper. Budskapet är att Mor Karins fastighet med tillbehör skall säljas. Om inte sonen innan den 13.8 hört av sig i frågan, kommer det uppfattas som ett gillande av försäljningen.

Respektlösheten känner inga gränser i maktens och bulvanernas värld. Det framgår senare att fastigheten varit föremål för värdering i början på sommaren, naturligtvis utan att sonen meddelats.

När han nu protesterar mot försäljningen och nämner att utrustningen i garaget tillhör honom väljer bulvanerna att några dagar senare vräka ut densamma på gården.

När detta skrivs i september 2012 är fastigheten såld. Hur efterspelet kommer att utvecklas får framtiden utvisa.

Det är dags att summera bloggarna under den här rubriken. Vår fallstudie är beskriven i grova drag, det är ett enskilt fall, men det finns fler. I dagarna pågår förberedelser för tvångsförsäljning i ett annat fall, där fastigheterna ligger i attraktivt läge i tätorten. Där handlar det om miljonbelopp. Också här har makten och bulvanerna anlitat mäklare och föranstaltat om försäljningen utan att ha inskaffat medgivande från berörda anhöriga i frågan.

Har den konfiskatoriska principen slagit rot i kommunen norr om skogen i synen på de äldre som råkar i klorna på en allt hungrigare byråkrati?

Några frågor återstår att ställa, dom kommer i nästa blogg.

2012.09.29

Jarl S

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spontant kommer känslan:Detta kan inte vara möjligt! Fullständigt omöjligt i ett land som kallar sig för att vara en rättsstat. En stat, där demokrati och medinflytande är honnörsorden.
Men...som tidigare har visats i Örnsköldsvik, så tillhör denna kommun med dess ledning, ett förgånget samhälle, det vill säga det forna Sovjet med tillhörande öststater.Det är inte första gången vi erfar exempel på gammal öststats-beslutsfattande och behandling av kommunens innevånare.
Med tanke på att kommunstyrelseordföranden växte upp under 1950-talet så förstår vi vad som format dennes samhällssyn.

Majoriteten av socialdemokraterna i fullmäktige och nämnderna härstammar ur denna tidsepok och med dess synsätt vilket skapar ett osunt och förlegat synsätt på dagens samhällsvillkor.

Anonym sa...

Slutsatsen, att ur dessa fem avsnitt om Makten och bulvanerna, så måste det dölja sig personer, fysiska personer som ställt upp i val med namn och ev. titelatur och begärt medborgarnas förtroende för att verka med skattebetalarnas pengar, samt erhålla personlig ersättning i form av pengar för utfört arbete.

Presentera dessa personer vid namn. Känner vi inte till vilka de är, kommer deras härjningar fortsätta helt ostört, vilket de helst torde eftersträva.

Förvaltningschefen som drar vidare norrut efter en kort sejour i vår kommun, vilken roll spelar denne?

Nämndordföranden, som inte klarar av att hålla rent runt egen trapp, är det inte dags att denne "kläs av offentligt"och presenteras för vad denne egentligen är värd?

Låt de berörda, de i allmänna val valda personer i detta så tragiska drama, offentligt schavottera, om de inte inser det galna i deras sätt att handha de äldre i en svår situation och den galenskap de håller på att utveckla inom åldringsvården i Örnsköldsviks kommun.
De begärde och fick vårt förtroende. Nu är det förbrukat.
I USA finns ett vanligt förekommande uttryck i liknande sammanhang "Hang them high"
Tillämpa det!