lördag, oktober 03, 2015

Syrien brinner




Syrien brinner, och det blir inte bättre. Den gångna veckan har nu också Putins Ryssland gått in i landet, eller kanske snarare flugit in med bomber som gåva till de demokratikrafter som ännu finns kvar.

För det är inte IS terrorister han bombar, det överlåts till den USA-stödda gruppen. Nu har Bashar Al-assad fått den vapenbroder han behöver för att ytterligare kväsa de demokrativänner som ännu finns kvar i landet. Iran och Ryssland skall nu göra det som Nazi-Tyskland gjorde i Spanien på 30-talet. Träna sina trupper i skarpt läge, skillnaden då var att diktatorn hette Franco, idag Bashar Al-Assad.

Det är onekligen motbjudande. Samtidigt som välgörenhetsgalorna slår rekord i sin strävan att engagera människor för de som flyr det brinnande landet och dess barn, går den ryska krigsmakten in med både land och flygstridskrafter för att stödja diktatorn.

Och omvärlden förundras och ser på, alltför rädda för att ta fighten med galenskapen. Och FN som skulle garantera freden efter det senaste stora kriget, är än en gång lamslaget av det veto som används för att blockera organisationen.

Samtidigt strömmar den utbildade medelklassen ut ur krigszonen, på väg mot fred och frihet. Och på persontransporternas knutpunkter möter volontärerna upp för att hälsa dem välkomna med kläder och mat, samtidigt som polariseringen i mottagarländerna ökar.

Frågorna kvarstår obesvarade, eller med tusen svar, välj själva. Vem bär ansvaret? Vilket är vårt ansvar i humanitetens namn? Och profitörerna som tar ut enorma övervinster för undermåliga flyktingboenden, har blivit vår tids gulaschbaroner. Här finns mycket för media att belysa och skriva om.

Det kostar oss inget egentligen säger ansvarig minister, eftersom vi tar kostnaden ur biståndsbudgeten? Med andra ord töms det långsiktiga biståndet för svaga länder och folk, för att möta flyktingströmmarna. Och de kommer sannolikt att öka än mer, ju längre den här utvecklingen tillåts fortsätta.

Kriget måste få ett slut för att återuppbyggnad och återflyttning skall bli möjlig. Rysslands inträde försvårar den ytterligare, och garanterar ännu större flyktingströmmar till de hägrande demokratierna.

Den cynismen är svår att acceptera.

2 015,10.03

Jarl

1 kommentar:

Harald Öberg sa...

Regeringen meddelade nyligen att man måste tillsätta en krisorganisation för att hantera flyktingkatastrofen. Man tvingas erkänna att man närmar sig vägs ände. Nu är det fullbelagt på de flesta håll.

Om jag inte minns fel, så skrev jag i denna blogg i vintras om två bussar, fyllda med flyktingar som stannat i Kubbe , Anundsjö. Bergkvara buss AB, hette bussföretaget. Bussar fyllda med araber på väg mot norr.
Idag, den 4 oktober 2015 mötte vi, på väg till Sundsvall 12 bussar, alla gröna med samma företagsnamn, följande efter varandra, längs E¤:an på väg norrut. Alla fyllda med araber, förmodligen från Syrien.Kanske till Finland eller flyktingboende i Sverige.

Av media kan vi nu läsa, att stora tältläger planeras nu för flyktingarna i Sverige. Det som i det längsta kallats för lönsam invandring, de är ju så välutbildade, långt över genomsnittet för boende i Västernorrland, allt enligt media,( ÖA ) visar sig kosta oerhört mycket pengar. Man har i budgeten avsatt 170 miljarder (!) för att bekosta invandringen till Sverige. Men med nuvarande omfattning kommer det inte att räcka – det blir snarare långt över 200 miljarder kronor! Det är fyra gånger mer än den svenska försvarsbudgeten! Har vi råd. Vad är vi beredda att avstå

Verkligheten tvingar sig sakta och obönhörligt på den ”humana stormakten”, Sverige. Öppna era hjärtan, löd budskapet...

Men detta är bara vad vi i pengar ekonomiskt förlorar. Förlusten,den största, som sker , sker i förlusten av vårt eget land, välfärd, egen kultur, demokrati, yttrandefrihet och framtidshopp,och framför allt tron på våra myndigheter,som inte sköter sig och följer fattade regler och lagar gällande det svenska folket.Vilket är betydligt kostsammare och oändligt mer förödande. Främst för svenska folket och dess möjlighet att hjälpa världens förföljda.

I dagens ÖA, söndag den 4/10, kan vi läsa om flyktingar som inte vill komma till Åstön i Sundsvall. De vägrar. Fotvandrar in till Sundsvall för att komma i åtnjutande av kroglivet, sörpla öl, röka och prata skit om sin hemländer. Vi skattebetalare förväntas betala för deras uppehälle.På livstid.

När jag i ungdomen läste Orwells ”1984” blev det en oförglömlig,osannolikt skakande upplevelse. När jag nu åter läser den blir det rent plågsamt. Och väcker tankar.Hur kunde Orwell redan då så exakt beskriva det framtida mardrömssamhälle som vi nu upplever i verkligheten? I dagens Sverige? Och redaktören för bloggen Liberala vindar, som en gång gjorde sig känd för sina kontroversiella tankar i Örnsköldsvik, blundar och hänger med på jippona runt denna invandringscirkus.

Helt kort, aldrig blir man klok på sin omgivning. Den kan ta vilka vägar som helst. "okänd tänkare".