onsdag, oktober 28, 2015

Oktober 2015




Lugn och solig morgon i rikets andra stad. Solen skiner i de gulnade bladen på närliggande träd. Många har mist sina blad som nu skräpar ner gator och mark, men ännu inga frostnätter här nere.


Och i media kommenteras många saker av intresse. En är de gängkrig som i Göteborgsområdet sedan 2011 krävt 22 liv, utan att rättssamhället lyckats bryta utvecklingen. Gängen vill inte ha samhällets hjälp med att lösa sina problem, man väljer den urgamla strategin, öga för öga, tand för tand. Hämndens alltmer upptrappade väg.

Nu senast har man konstaterat att den bil som sprängdes under färd vid Torslanda i somras var minerad och utlöstes på avstånd. I den gärningen dödades 4 personer varav ett 4-årigt barn. Det är en sjuk mentalitet som utför och styr barnamord. Dags för alla de som vet att träda fram om vårt rättssamhälle skall kunna fungera.


En annan fråga av intresse i våra dagar är framtiden för vindkraften. Samtidigt som också Japan, trots Fukushima satsar på ny kärnkraft, planeras nu stängning av 40% av kärnkraften i Sverige. En åtgärd som utan minsta tvekan kommer att häftigt pressa upp priserna på energi. Och om industrin skall skyddas för de prisökningarna, så kommer de att bli desto större på den enskilde konsumenten.


Från Piteå, som för bara ett par år sedan skulle bli vindkraftskommunen NO 1 i vårt land, meddelas nu att utbyggnaden har stoppats, inga nya vkv har byggts det senaste året. Och av alla högtravande löften om många jobb och en cementfabrik blev inget. Inte ett ända bestående vkv-jobb finns i kommunen trots de 48 stora verk som man hittills byggt, och naturligtvis ingen cementfabrik som utlovades.


Hur länge skall lycksökarnas på området falska löften få vara styrande när svensk energipolitik beslutas? Centern och Mp är de för svensk framtid farligaste partierna i vårt land vid sidan av SD. Den energipolitik de driver, och genom den parlamentariska situation vi har i landet också lyckats genomdriva, är ett genuint hot mot den svenska välfärdsmodellen.


De enorma subventioner som pumpats och pumpas in i vindkraften, hade gjort enorm skillnad om de istället kommit skola, vård och omsorg till del istället.



2015.10.28



Jarl

Inga kommentarer: