torsdag, juni 14, 2012

Politiska bluffmakare


Politiska bluffmakare
Lögner blir inte bättre för att de upprepas. På senare tid har Moderaternas talesman i pensionsfrågorna, riksdagsmannen Staxäng varit ute i media runt om i landet med budskapet att pension inte skall få kallas uppskjuten lön. Han försvarar det nuvarande pensionssystemet, men har inte ord att säga om plundringen av pensionsfonderna hans parti liksom samtliga övriga allianspartier och S gjorde sig skyldiga till för drygt 10 år sedan. 
Politiker utan pensionsproblem?

Då var Sverige i den situationen vissa krisländer i Sydeuropa är i nu. Men den stora skillnaden är att i det svenska fallet, fick de äldres besparingar ta smällen.

Vi är många som är födda i början på 40-talet, och kom ut som tonåringar i arbetslivet sent 50-tal. Samtidigt som AP-fonderna kom efter ATP-striden i riksdagen.

Under ett långt arbetsliv har vi betalat in till pensionerna, för att få en rimligt säkrad tid i slutet på livsvandringen, och den tryggheten har nu de politiskt ansvariga bestulit de äldre på.

Politiska bluffmakare likt Staxäng och hans gelikar i olika partier borde skämmas över att söka vältra skuldbördan över de äldre. Vi är inte ute efter att göra livet surt för barn- och barnbarn. Tvärtom, vi skulle gärna vilja dela med oss av det vi har.

Men med den politik som nu befästs alltmer, och som de traditionella partierna står för, ökar misären bland de äldre, vilket även kronofogdemyndigheten noterat.

Så manifesteras myndighetsmissbruk i politisk tappning.

2012.06.13
Jarl Strömbäck
Gruppledare SPI/Övik

Inga kommentarer: