fredag, juni 22, 2012

Midsommartid



Du lindar av olvon en midsommarkrans
Och hänger den om ditt hår
Du skrattar åt mångubbens benvita glans
Som högt över tallen står….

Midsommartidens magi så fint fångad i Visa vid midsommartid. Nu är vi där igen. Det är tid för umgänge, god mat och gott humör. Stoj och lek med inte minst de små trollen. 3-åringen som så gärna vill leka med morfar. 7-åringen som håller på att bli lill-vuxen, men ännu skapar fantasivärldar på ett förunderligt och så kreativt sätt.

Vi har mycket att lära av också de som ännu inte är stukade av denna världens krav och konventioner. Vad vore livet utan nyfikenheten och skapandet? Fattigt och understimulerat.

Så låt ss ta de dagarna, de timmarna med de små trollen, som ett eget lärande i lika hög grad som vi lär dem. Så kanske ändå livet blir rikare för båda parter. Och definitivt för det öppna vuxna sinnet.

Nu väntar om några timmar dansen kring stången vid hembygdsgården. Med massor av andra barn och säkert också med midsommarkransar. Politiken får vila en stund, det tjänar vi nog alla på. Livet måste också få levas, och få tider på året har större traditionell tyngd än vår offerrit till ljuset, sommaren och solen.

I natt skall du somna vid Svartrama damm
Där natten och mossan är len.
2012.06.22
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: