onsdag, juni 27, 2012

Vanstryrets politik 8



Det är rogivande att sitta med barnbarnen. Att ha den nära kontakten, kunna känna samhörigheten och titta på deras olika filmer. Men tålamodet är inte alltid på topp. Av och till kommer kravet att pausa filmen, för att göra något annat. Så går en stund, kanske någon timme innan det är dags för film igen.

På samma sätt är det dags nu för blogg-serien Vanstyrets politik att pausa lite, det finns så mycket annat i den stora världen att kommentera, sånt som fått stå tillbaka en tid.  Men först lite klargöranden om bloggserien Vanstyrets politik.

Inläggen har givits ett anekdotisk formspråk. Skälen till det var flera, men viktigast kanske att inläggen skulle kunna läsas som en skröna, av också de som inte har någon egentlig kännedom om kommunen norr om skogen. Men också därför att upplevelsen av händelser är olika för olika personer. Det som är vanstyre för en, är det ända riktiga för en annan. Den friheten, att lägga sitt personliga raster över skrivningen, lämnar jag gärna till läsarna. I bloggen har av samma skäl personnamn uteslutits, om sedan enskilda personer känner sig träffade må det var upp till vederbörande. 

Talande bild.
I KF extra styrelsemötet den 26.6 ägnades del av tiden av en del ledamöter till att instigera en närmast inkvisitorisk dissidentuppgörelse med skribenten till blogg serien. Det var ingen punkt på dagordningen, och inget jag på annat sätt vill kommentera än att de personerna nog borde fundera över sin egen demokratisyn.

Innan jag avslutar den här bloggen vill jag gärna lämna ett litet tankespån till läsarna. Samtidigt som vi i kommunen norr om skogen tydligen kan uppbåda 100-tals miljoner för att rädda affärsverksamhet, får de lagstadgade verksamheterna i förvaltningarna år 2013 endast 2,4 % i ökat skatteunderlag. Det motsvarar 65,8 miljoner och skall räcka till 2013 års driftkostnadsökningar och eventuell utveckling av verksamheterna, allt utom investeringar. Hur den ekvationen skall gå ihop utan ytterligare neddragningar och svångremmar förblir en fråga för framtiden.
2012.06.27
Jarl Strömbäck
Gruppledare SPI

1 kommentar:

Anonym sa...

Du gör det fenomenalt bra som vågar ställa de förbjudna frågorna.
Alliansen försöker, men harhjärtade som de är blir det mest bara löst munväder för deras del.Rubriker utan innehåll.

Så släpp inte greppet.Majoritetspartiet med lakejer är nu nere i brygga.
Håll majoritetspartiet på halster.Deras "Inkvisitionistiska uppvisning" i fullmäktige den 26/6 visar på ett illa sargat partiet är,ett parti som är styrt av en enda person, vars gloria nu hänger ordentligt på sniskan. Glömmer huvudfrågan, bojkotten och faller tillbaka till treåringens surmulna och trotsiga beteende och ger sig på enskild person.

Deras problem nu är att de klarar inte längre av att försvara sina misstag och då blommar vreden och ilskan ut fullständigt mot enskild person som klargör för medborgarna majoritetspartiets fullständigt sanslösa mislyckanden.
Någon skall klä skott för deras frustration.

Det är nu det klassiska hackkyckling syndromet uppstår.Gammalt och känt som gatan inom all kommunal verksamhet.Den som framför kritik mot ledarskapet, oavsett var inom Örnsköldsviks kommun, märker raskt att löneökning blir ej densamma som andras. Uteslutning från fortbildning,informationshandlingarsom "glöms",omplaceringar utan syfte och mål, etc.
Kort uttryckt: Trakasserier och vuxenmobbing.

Efter år av detta slutar oftast den anställde självmant. Några hänger sig kvar och driver kritiken vidare och då sker "Uppsägning av personliga skäl".

Ärendet avklarat.