lördag, april 26, 2014

Brott mot medmänskligheten



De är återkommande, de brott mot rimlighet och anständighet vi läser om och tar del av. Eller är det rimligt att kasta ut människor som behöver vårt stöd, och i de flesta fall kan bli mycket nyttiga medborgare i vårt land? Är det rimligt att som nu pågår, sända tillbaka en kvinna till ett afrikanskt land, en kvinna som inget hellre vill än att få  stanna här och som för kort tid sedan miste sin son i en tragisk olycka i grannkommunen?

Är det rimligt att skicka iväg en redan hårt prövad mor med barn till ett land hennes barn aldrig bott i, och som står på gränsen till inbördeskrig? Exemplen kan mångfaldigas, mannen som hotas av avvisning till Iran trots familj och barn i Östersund?

Okänsligheten och rimligheten i handlandet upprör många, och den myndighet som har att tillämpa lagstiftningen får stå i skottgluggen. Men är det där ansvaret skall läggas?

Är det inte i själva verket de politiska partier från vänster till höger som skapat det regelverk myndigheten följer? Partier som inte sällan gömmer sig med sitt hyckleri i en förhoppning om att medborgarna inte skall förstå. Och gärna pekar finger åt andra, men blundar för sin egen roll.

Vi behöver i Sverige bli fler, vårt stora land kan bära många fler medborgare. I regeringens Framtidskommissions rapport tas också den aspekten upp, vi behöver det internationella samarbete, i vilket också ryms nya medborgare med annat ursprung än det ursvenska.

I synen på vem som får stanna och inte stanna i vårt land måste medmänskligheten få ökat utrymme, istället för paragrafrytteriet.

2014.04.26

Jarl Strömbäck

 

 

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Bäste Jarl!

Har du glömt hur ett land styrs? Ett land styrs av lagar.Riksdagen är vårt högsta beslutande organ.Där stiftas lagar, regler och där tas beslut om hur ett land och dess innevånare med omgivning skall styras för att ett lands verksamhet skall fungera.Allt fattade i beslut av människor valda i demokratiska val.

För att dessa lagar, regler och beslut skall fungera och efterlevsas har vi, staten, inrättat MYNDIGHETER. Och inte nog med det, vi har även skrivit avtal med samtliga länder inom EU att uppträda och efterfölja fattade beslut på samma sätt som är överenskommet mellan medlemsländerna.
Deras, dvs myndigheternas främsta uppgift är att tillse att fattade beslut efterlevs, objektivt utifrån i vad riksdagen och EU har beslutat.
Här gäller det INTE att fatta beslut utifrån vad ditt hjärtat säger!
I Sverige bor idag snart 10 miljoner innevånare. Om alla beslut rörande människan, oavsett varifrån du kommer eller vem du är skulle bedömas utifrån vad ditt hjärta säger, vart kommer vi att landa då?
I total anarki! Är det det, som du förespråkar, Jarl Strömbäck?
I år begär ca 70.000 till 100.000 personer att få bosätta sig i Sverige.Utan möjlighet till bostad eller egen försörjning.Vem står för den kostnaden? Jarl Strömbäck eller skattebetalarna?

Då uppstår även en annan fråga, Säg mig, varför skall jag som infödd svensk följa svensk lagstiftning, när undantag görs idag för andra som aldrig tidigare vistast i vårt land, oavsett deras ursprung? Varför skall jag besiktiga min bil när vi vet att dagligen rullar ca 65.000 fordon på våra vägar med hemvist i länder där bilbesiktingar inte krävs eller förekommer.
Lastbilar och bilar från Polen, Estland, Lettland och ,Litauen Rumänien, Bulgarien,Ukraina, Vitryssland med en mängd fler östeuropiska stater, trafikerar våra vägar, vilket sker dagligen och helt lagligt.

Var det så här,vi ville att det skulle bli?
Skall vi svenskar skall börja obstruera mot fattade beslut?
Gäller inte myndighetsbeslut längre?
Myndighetsbeslut fattade på större grundval än vad några hundratal enskilda personer anser?

Skall vi inte längre lita på de människor som trots allt är anställda i myndigheter för att tillse att våra fattade lagar efterlevs?

Är det den framtiden du vill att Sverige skall utvecklas till?
Var och en bestämmer utifrån vad ditt hjärta säger. Strunta i alla gemensamt fattade lagar och regler som är avsedda för att ett land skall fungera.
Bedöm och döm utifrån ditt eget huvud.Var och en sin egen lyckas smed.

Grattis Jarl, du är på god väg mot anarki!

Ps. Vågar du publicera detta på din blogg.Inte enbart som en kommentar.Ds