tisdag, november 13, 2007

Storm i ett vattenglas.




Gösta Brynolf ondgör sig i ST den 13.11över tanken på ett regionsamarbete med länen i norr i linje med landstingsfullmäktiges uppfattning. Som bakgrund för sin argumentation använder han svepande antydningar om att Medelpads invånare skulle vara förfördelade genom bristande resurser till Sundsvalls sjukhus.

Visst kan man ha synpunkter på hur mycket pengar som skall stå till vårdens förfogande, men av de resurser som tilldelas sjukhusen, får Sundsvalls Sjukhus långt mer än Örnsköldsviks och Sollefteå Sjukhus tillsammans. Antalet vårdtillfällen vid Sundsvalls sjukhus beräknas i år bli 23700, vilket skall jämföras med 14740 för Örnsköldsvik/Sollefteå tillsammans. Med andra ord, det är långt fler från den norra länsdelen som får resa till Sundsvall för vård än tvärtom.
Var ligger gränsen för Gösta Brydolfs aptit, är det kanske vid en fortsatt slakt liknande den i Härnösand på den övriga sjukvården i norr?

För egen del och utan att vara ångermanlänning räknar jag mig som en vän av Sundsvall. Jag har nära anhöriga i Er stad och är säkert långt oftare i Sundsvall än de flesta Sundsvallsbor är i Örnsköldsvik. Ur den synpunkten sett förvånas jag över tonläget i debatten ibland.
Med sin starka ställning i industri, handel och kultur borde Sundsvall vibrera av självförtroende. Istället känns det som om det mellansvenska gnällbältet funnit en filial i Er stad.
Nog vore det väl mer konstruktivt då att se möjligheterna i samarbete på olika nivåer, än att koncentrera sig på hinder och svårigheter.

13.11.2007
Jarl Strömbäck
Landstingsledamot
Relingsvägen 22
891 78 Bonässund
070-6727669
http://liberalavindar.blogspot.com

Inga kommentarer: