lördag, augusti 22, 2015

Varm augusti



Den här sommarens första riktiga vecka kom i augusti. Då fick vi värmen i hela landet, och de som kunde dra nytta av den gjorde det. Då kan också bloggen få en liten vila på några dar.

Ut till hav och kuster med andra ord, bad och bara varande.


Ute i Västerhavet ligger sandön med det enkla namnet läsö. För en tillflyktsort för en liten fiskebefolkning och lite saltutvinning ur det omgivande vattnen. Numera alltmer en turistmagnet för de många som gillar ö-liv, låt vara om det gäller båt eller camping.

Och den forna fiskehamnen, har nu byggts ut till en rejäl men ändå otillräcklig hamn för ”Lystfartöj”, för att använda det inhemska språket. Vi är i Danmark. Dit kommer man efter en 30 nautiska mil lång segling över Västerhavet, en segling inte alla vågar sig på. Men belöningen kan bli fina dagar och kvällar med mys, bad och umgänge.

Läsö i kvällsoil

Åter efter uppfriskande dagar och seglingar, dags att följa upp de senaste dagarnas mediala krumbukter. Det manipulativa partiet har använt sig av en mer eller mindre fejkad opinionsmätning för att kunna visa upp sig som Sveriges största parti. Dagarna efter kommer SIFO och rättar till den bravaden, men under tiden har SD fått en oerhörd reklam i media helt gratis. Sätten att utnyttja mediala kanaler är många, Ett sätt är också att anse att alla media som inte framför den egna uppfattningen, mörkar och undanhåller information.


Var går gränsen för anständighet? Om det må de lärda tvista, själv vill jag tro att fakta i olika mått är viktiga. I det ryms också att brott begångna av enskilda skall ses som brott av enskilda. Hatkampanjer mot grupper av individer är lika förkastliga var de än sker. Muslimen Nyamko Sabuni, under sex år minister i Reinfeldt-regeriongen intervjuades häromdagen i programmet min sanning. Hennes inställning behövs i en värld som alltmer riskerar att delas upp på olika sätt. Likhet inför lagen och lagarna skall gälla alla. Oberoende av religion eller kulturell bakgrund.
 
Det Sverige präglat av frihet och rättvisa som lockar så många till vårt land, måste försvaras mot de mörka krafter som finns på olika ytterkanter i landet.
Det budskapet borde varje verklig demokrat kunna ställa upp på.


2015.08.22

Jarl

Inga kommentarer: