torsdag, augusti 27, 2015

Svek mot väljarna



Sen augusti och vädret har efter en riktigt fin sommarvecka återgått till det mulna grå. Men vattnet var välkomnande varmt med sina 17 grader, när jag badade i havet under gårdagen. Faktiskt lite varmare än luften.

Nu har också arbetet i politikens olika fält kommit igång. En nyhet som inte borde vara det, är att landets liberala parti, Folkpartiet, nu insett att man kanske borde kalla sig liberaler. Så namnfrågan har blivit het och kommer att avgöras på kommande landsmöte. Ett evenemang undertecknad tagit del i vid 4 tillfällen.

Mark Twain om argumantation
Och i landets storpolitik noterar vi att den rödgröna regeringen fortsätter sin landsbygdsfientliga politik. Nu höjs drivmedelsskatterna ordentligt, och dessutom läggs en indexering på priserna som medför årliga uppjusteringar av skatterna med ett antal procent. Den ekonomiska snaran dras åt snäpp för snäpp om de som har sitt boende utanför de stora städerna. Och än en gång visar sig politikens svekfullhet i full blomning. Det S-märkta och dominerande partiet i regeringen, lovade att inte höja drivmedelspriserna i valet 2014.

I de stora städerna pilar kollektivtrafikens olika fordon fram och åter med en turtäthet som gör bilen tämligen obehövlig. Den kan avvaras och ersättas av deltagande i en bil pol, eller den får bli stående att användas som en extra resurs. Där kan man kanske bortse från bilen som transportmedel, på ett helt annat sätt än den som bor på landsbygden utan tillgång till en fungerande kollektivtrafik.

Och för att göra en tillbakablick till länet mitt i Sverige och dess landstingsproblem. Nu väljer den röda S-märkta landstingsledningen att genomföra förändringar i sjukvårdsstrukturen som står i bjärt kontrast till kraven på lika villkor när det gäller tillgång på sjukvård. Nu fortsätter nermonteringen av sjukvården i de norra och västra delarna av länet med accelererad kraft och tyngd. Om det sa man inget innan valet 2014.

Så demonstreras sveken mot väljarna och landstingens oförmåga att ge sjukvård på lika villkor. Och återigen borde frågan aktualiseras, behövs landstingen egentligen.?

2015.08.26

Jarl

1 kommentar:

Harald Öberg sa...

Hej

Jag är glad att du är i farten. Då får jag tillfälle till att kommentera dina texter av vad det som sker i vår omvärld. I media, typ Allehanda är jag nog härmed av inskränkt/portad eller förbjuden.

Det tycks som politiker i huvudsak ägnar sig idag åt att förfölja avvikande uppfattningar och enskilda personer. Det verkar som att det upptar dem all vaken tid. Men vad är det de försöker försvara? Den gemensamma värdegrunden? Det verkar vara ett slags grumligt uttryck för att vara ”en bättre människa” med solidarisk och human inställning till alla utsatta. Se vad "han" utsedd till vår "stassminister" säger om detta. Vad vi, eller väljarna anser vara bäst för Sverige blir en underordnad fråga för denne företrädare för Sverige som en ”humanitär stormakt”.
Annie Lööf tog sig häromdagen sig rätten att ta svenska folket i örat för att man under sommaren blivit allt mer kritisk mot invandring och mångkultur. Hon vill att Sverige ska ta emot 30 miljoner invandrare – då borde det inte förvåna henne att svenska folket inte håller med. Men hon bryr sig inte ett dugg om svenska folket.

Nej, det är sin plats vid köttgrytorna de slåss för! Rätten att bestämma, rätten till lyxlöner, lyxpensioner, förmåner och ett liv som översåte i rampljuset. När nu ett avvikande politiskt parti trots frenetisk svartmålning ökar kraftigt, ser de sina torn vackla. Demokratin har för dem blivit ett hot mot det politiska adelslivet. Flyktingars nöd används som tillhygge i kampen mot nya politiska vindar och i försvaret av politiska privilegier.

Agneta Lundberg, kommunfullmäktiges-ordförande i Örnsköldsvik,lyfte under år 2014 1.268.753 kr i lön. Inte illa för en person med ingen annan utbildning än 7-årig folkskola. All lön, betalt av skattemedel.
Därför är det så oändligt skändligt att kalla alla, bland annat jag, som ifrågasätter deras motiv i inlägg i Allehanda för rasister.

Öviksbor har faktiskt skrivit tillmälen på min bil.Med sprayfärg.Sparkat sönder växthus på villatomten. På min jord-och skogsbruksfastighet i vre delen av kommunen skadat jordbruksmaskiner,traktorer, skadat fårbesättningar genom knivskärningar.Av 36 djur fick 19 avlivas. Förlust av djur, ca 25.000 kr.Ingen rolig syn att möta en tidig morgon i juli för en människa som värnar om djur.Någon skyllde på varg. Mig veterligen finns ingen varg i området de sista 5 åren. I media antogs björn varit verksam?
Försäkringsbolaget ersätter ringa, eftersom ingen uppsyn finns vid gården.

Vad det hela handlar om är ett hyckleri mot både svenskar och de ca 60 miljoner flyktingarna som i misär trängs i torftiga läger och aldrig kommer att få chansen att som lyxemigranter ta sig till Sverige. Men, som skulle vara tacksamma om svenska folket kunde hjälpa dem att få mat, vatten, mediciner, vaccinationer, skolor och en politisk förhoppning om en möjlig framtid i hemlandet.Där har vi en möjlighet. Men...Bert Karlsson har tagit över.Hela regeringen förlitar sig på enbart honom som entreprenör. Alla i regeringen förlitar sig på honom. Och han skär guld med täljkniv i dessa dagar.

Inte nog med allt detta. Värst är nog ändå detta i min fortsättning och engaemang. Läs och begrunda.

Det som är mest skrämmande. Man undrar på allvar vad nästa steg är för att bli av med oss som ser hur det hela förhåller sig? Begränsning av valberättigade? Förbud mot...? Förbud för statlig tjänst för personer som...? Detta berör inte mig, men i högsta grad mina egna barn.Förbud mot alternativa...? Nedsläckning av internet...för personer som är kritiska mot rådande samhällsordning? Berör mig i högsta grad.Indragning av pass för kritiskt uttalande svenskar? Svartlistning på bostadsförmedling, universitet, åldringsvård etc? Jag är 66 år....jag bävar. Indragning av körkort? Internering? Obligatorisk politisk omskolning? Utvisning? Eller värre….Utvisning till Ukraina? Hänger ni med? Som sällskap till mig?


Harald Öberg
Källhusvägen 17
89151 Örnsköldsvik
0660-375721