lördag, juli 21, 2012

Från höga kustens horisont



Havet är blått när vi seglar mellan de olika hamnarna på höga kusten.

Det är årets seglarvecka med sonen och hans hustru, vi seglar några timmar om dagen, talar om det mesta så som sker när man umgås med de man har ett förtroligt förhållande till.

Visst tränger sig den stora världen på med telefoner som ringer, mail som kanske borde besvaras, men får vänta till nästa vecka. För hur mycket skall man acceptera av jobb, men samtidigt vara på semester? Dom har båda ledande positioner i sitt yrkesliv.
Ernst W letar pengar 1947

Jag läser ett mail från en högt uppsatt person inom rikspolisstyrelsen med rötter i kommunen norr om skogen. Han förfäras över det lättsinne, och den nonchalans man hanterat medborgarnas skattemedel på. Han är inte ensam, så många ställer sig nu frågan, vart har det tänkande tagit vägen, som på sin tid fick Ernst Wigforss, den socialdemokratiske ikonen att göra sitt berömda uttalande, ”Varje felaktigt använd skattekrona, är en stöld från folket”. I kommunen som nu är en av de ekonomiskt mest misskötta i landet enligt Svensk kommunrating, där har miljarder skattekronor pantsatts på ett sätt som varje troende socialdemokrat borde gråta över.

Och utfallet kan ses på många sätt, kommunen som arbetsgivare får tydligen allt svårare att rekrytera till sina chefsbefattningar. De senaste rekryteringarna bär syn för sägen. Personer som fått lämnat sina befattningar efter massiv kritik i sina tidigare kommuner, de är tydligen nu intressanta för jobb i vår kriskommun. 

Kommunens varumärke lär knappast stärkas av de rekryteringarna.
2012.07.21
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: