fredag, juli 06, 2012

Drevet som uteblev



Under juni månad skrev undertecknad en serie bloggar under rubriken Vanstyrets politik. Bloggarna kanske kunde ge ett sammanhang till den utveckling som pågått i kommunen norr om skogen de senaste 10 åren.

Av allt att döma blev bloggarna väl närgångna. Så kanske man kan sammanfatta det intresse som media och majoritetspartiet i kommunen kom att visa dem och skribenten vid det extra styrelsemöte som hölls i fullmäktige den 26.6.

Där gick majoritetspartiet, helt utanför dagordningen till hårt angrepp mot undertecknad. Resultatet av allt detta är att bloggarna, även utlagda på bloggen liberala vindar, lästs av något 1000-tal läsare. Kommentarerna har varit många, både skriftliga och muntliga. Stödet för den berättigade kritik som behövs i kommunen har i det avseendet varit massivt. Om syftet med angreppen var att skapa någon form av drev mot bloggskribenten, så misslyckades det totalt.

I onsdagens lokaltidning (4.7) kan vi läsa om vad Svensk kommunrating anser om kommunens minst sagt vidlyftiga affärer. Där jämförs kommunens ekonomi med den grekiska lånekarusellen. Då skall man också ha i åtanke att Svensk kommunrating grundar sina värderingar på fakta som redan är gamla, där ingår heller inte de stora, ytterligare lånebehov som krävs för att rädda sviktande bolag.

Och med anledning av den överslätande attityd kommunstyrelsens ordförande visar i intervjun i lokaltidningen den 6.7, vill gärna undertecknad bidra med följande synpunkter. 
Det goda ledarskapet förstår värdet av kritik. Det självgoda ledarskapet blundar för den, och riskerar därmed att gå alltmer vilse i sina egna visioner.
2012.07.06
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: