måndag, april 27, 2020

Vindkrafts pandemi



Regndag över landets västra kust. Regnet behövs efter en lång period av torrt väder. Lövsprickningen är i full gång, och varningarna för gräsbränder har börjat. Dagens tema kommer att återgå till ett annat “kärt” ämne, nämligen vindkraften.

Kolonisation har alltid haft sin grund i utnyttjandet av andra länders tillgångar, oberoende av hur de som primärt berörs tycker eller tänker. Så också i fallet vår tids kolonisation, nämligen de enorma områden av våra marker som nu med rasande fart byggs ut med mer än 200 meter höga vindkraftverk. I allt väsentligt bekostade av utländskt kapital från länder som Kina och Tyskland, samt med stöd av vårt lands medborgare genom politiskt beslutade subventioner av olika slag. Protesterna har funnits hela tiden, men få anläggningar har stoppats trots kommunalt veto, ansvariga politiker samt markägare har mutats på olika sätt med “bygdepengar” och skärvor av de intäkter man får in genom skövlingen av markerna.

Förlorarna är primärt alla de närboende som ser sina livsförutsättningar slås i spillror. Medicinska problem genom buller långt över givna gränsvärden. Raserade värden på de egna fastigheterna, de blir i stort osäljbara. Fågel-och djurliv som trängs bort och ersätts av än mer ödebygd.

Men förlorare är också landets befolkning i stort på många sätt. I takt med att landet säljs ut till främmande makt minskar vårt självbestämmande. De stora vindkraftparkerna kräver nya och omfattande ledningssystem, som gör att elnäts kostnaderna skenar, och nu är långt högre än själva elkostnaden i de flesta fall. Och vindkraftsägarna kräver att vindkraften som ju avses gå på export, skall ha prioritet i ledningssystemen, vilket innebär att den billigaste och renaste kraft vi har vattenkraften, blir slav under vindkraften.

Vi sidan av den Corona-pandemi som går över vårt land för närvarande , har vi också en ekonomisk pandemi, byggt på korruption, subsidier och mutor. En pandemi som hårt drabbar människor, fågel och djurliv.
Dess namn är vindkraften, och dess möjliggörare är vår politiska lednings ovilja att stoppa den.
2020.04.27
Jarl S

Inga kommentarer: