söndag, april 16, 2017

War-lord






I den briefing som alla presidentkandidater fick av olika företrädare för de institutioner som en kommande president skall leda, fanns också genomgångar med militären. Donald (duck)Trump, ställde i de sammanhangen frågan, när vi nu har så många och sofistikerade nukleära vapen, varför använde vi dem inte? Frågan ställdes inte en gång, den ställdes flera gånger enligt rapportering via media från de samtalen.

I valrörelsen kritiserade Trump kategoriskt de militära engagemang USA gjort i länder som Afghanistan, Irak och Syrien. Amerika skulle sköta sitt, och omvärlden fick ta ansvar för sitt var budskapet som lyfte honom in i Vita Huset. Väl där påbörjades omstöpningen av politiken.

Att Donald Trump söker konflikt kan knappast ha undgått någon som följt valrörelsen. Obamas regeringsperiod var enligt honom en katastrof. Hillary Clinton skulle fängslas så snart han tillträtt sitt ämbete. Och med samma synsätt är han nu på väg att leda in USA i krigen i mellanöstern och nu också Nordkorea. USA har fått sin Mussolini, en arrogant och ljugande galning, som nu gör sitt bästa för att sätta landet på krigsfot.


Samtidigt som nerskärningar sker på i stort sätt alla federala områden, skolor, sjukvård, kommunikationer, miljö etc. Samtidigt satsas nu stora resurser på att bygga upp den militära kapaciteten i det som redan idag är den överlägset resursstarkaste i världen.

Väljarna trodde möjligen på den skrävlande busen under valrörelsen, man har nu fått en president som på snart sagt alla områden ändrar ståndpunkt. Nu kommer den verklige Donald Trump fram, en krigshetsare, och den bilden och utvecklingen riskerar att drabba landet och dess befolkning i stort, oerhört hårt.

Det republikanska parti som spelar med i den här utvecklingen, spelar också hasard med sin egen framtid. För får demokratin leva vidare, kommer domen bli hård i kommande val. Det borde också ledande republikaner inse, och ta konsekvenserna av.

Donald Trump är en ”madman”, och borde förpassas till historien som det misslyckade exemplet, så snart som möjligt. Både för sin egen del, men framför allt för det amerikanska folkets och andra drabbade folks skull.

2017.04.16

Jarl