onsdag, februari 01, 2017

När omvärlden vaknar




Det är så dags nu. Från avspänd flegmatism tvingas nu en hel värld ta till sig den omvandling av USA, som pågår efter Trumpismens intåg i vita huset. Protesterna kan se ut som i denna länk. En folkligt förankrad protest som skrivits under av drygt 4 miljoner människor på 2 dygn.


De kommer också formellt från ambassaderna världen runt, som får ta stöten för galenskaperna.

Nu kan vi också se medicinsk expertis diagnosticera Donald Trump som en person med en tydlig och allvarlig psykisk sjukdom, malign narcissism. En sjukdom som präglas av kompromisslös självgodhet, paranoia och stark ovilja mot att ta till sig andras argument och synpunkter. En farlig person, olämplig för ämbetet som president.

Och på gatorna är demonstrationerna återkommande, samtidigt som opinionsundersökningarna visar på en aldrig tidigare skådad brist på förtroende för en tillträdande president som den för Donald Trump.

Nu börjar också de historiska perspektiven lyftas fram. De som har lyfts i den här bloggen tidigare, kommer nu också från etablerade skribenter både i vårt land och andra länder. Bifogat foto får tjäna som referens i det avseendet. Världens viktigaste demokrati, genomgår nu sin största identitetskris i modern tid. Hur den kommer att utfalla, kommer att beröra alla världens länder på något sätt.

2017.02.01

Jarl