söndag, maj 08, 2016

Sommar i Maj



Ännu en strålande vacker morgon, på vad som skall bli en varm sommardag. Inte dåligt för att vara i början av Maj. Gårdagens tripp upp till Ljungskile, med fin middag på laxrestaurangen och sedan plaskbad i strandkanten med solvarmt vatten på fin sandbotten, fick bli en försmak av den kommande sommaren.

I den nationella debatten kan vi läsa om Mona Sahlin, politikens alldeles specielle överlevare, som nu visat sig ha haft alldeles särskilda möjligheter att välja sitt sällskap i politiken. Inget fel i det, om det inte varit för att den relationen betalats med skattemedel, och haft en alldeles tydligt falsk yrkestitel. Livvakten som han presenterats, har inte varit någon livvakt enligt polisen. Den uppgiften har 6 avdelade poliser stått för. Så frågorna blev nu så känsliga att locket lagts på både från regering och direkt berörda. Och Mona Sahlin har än en gång tagit klivet ut ur politiken med en rikligt tilltagen pension betalad av skattebetalarna.

En alltmer närgången granskning av pensionssystemet som media nu påbörjat visar att det försämrats dramatiskt med de förändringar som regeringen Göran Persson (S) genomförde för drygt 15 år sedan. En förändring som kostade pensionssystemet 256 miljarder av besparade medel. Den granskningen har nu föranlett honom att i media gå ut och plädera för en förstärkning av pensionerna för någon futtig extra miljard, som om det skulle bota det elände Göran Persson med nyttigt bistånd av personer som Bo Könberg, orsakat.

Välfärdsstaten är i gungning sådan vi traditionellt har sett den. Platserna på äldreboenden plockas bort i rask takt. Sjukvård i hemmet har blivit legitimt även i mycket svåra sjukdomsfall. Och de som direkt berörs klagar medan den stora massan hoppas på ett bättre eget öde.

Slutligen ett varmt tack till mina ryska läsare. De som intresserar sig så för min blogg, trots mitt val att skriva på svenska. Jag hoppas att kritiken går fram.
Dags att gå ut i solen igen, njuta av sommaren återkomst. Hav och skärgård lockar med sin sin speciella charm och närvaro. Och i staden på landets västra kust, bogserades häromdagen den sista stora flytdockan bort ur hamnen och stadsbilden. Så avslutades definitivt stadens en gång så blomstrande varvsepok.

2016.05.08
Jarl S

Inga kommentarer: