söndag, maj 29, 2016

Mors dag



Solig morgon och hopp om en riktigt fin dag. Det värmer denna mors dag när vi skall fira livets bärare mer än andra. De förtjänar verkligen sin egen dag.

Annars har den gångna veckan präglats av att vi nu fått den nya regering som skall ge landet en nystart. Få tror på den nystarten, och S-partiet tog inte tillfället att på allvar försöka regera i minoritet med stöd av olika partier i olika frågor. Det beroendet man nu bundit sig för till ett alltmer ifrågasatt och krympande miljöparti, gynnar inte politiken i landet, och inte heller en socialdemokrati som vill anser sig vara regeringspartiet framför andra.
Bukett till alla mödrar

Nu får vi fortsatt en energipolitik som är helgalen, som inte ser till industrins och därmed välfärdens behov. Hur det kan kallas ansvarsfullt ifrågasätts i synnerhet av de som kan problemområdet. Nu får vi fortsatt en politik som anser sig värna om miljön, men tillåter den största skövling av naturområden sedan vattenkraftens utbyggnad. Vindkraftsraseriet som pågår löser inga energiproblem, det försvårar och fördyrar dem.

Och på området flyktingar och invandrare är det dags att på allvar ta sig an uppgiften integration. Hur den skall se ut, och vad den skall omfatta är inte för alla givet. Skall de svenska värderingar som gjort vårt land till både jämlikt och ett välfärdssamhälle, stå emot de krafter som vill vrida den utvecklingen ur led och tillbaka?

Om det kommer framtidens strider stå i vår alltmer utspädda svenskhet. Må de progressiva krafter som också den stora majoriteten invandrade tillhör, bli en resurs för frihetens och toleransens samhälle.

2016.05.29
Jarl