söndag, april 24, 2016

Aprilväder



Aprilväder och morgonen börjar med att stora våta “lapphandskar” ramlar ner från himmelen. En sen påminnelse om att våren inte är sommar ännu. Värmen som kommer av solen lyser med sin frånvaro just nu, men är snart tillbaka igen. Resan upp genom det bohuslänska landskapet häromdagen var en ljuvlig upplevelse av vårgrönska och vita fält av vitsippor mellan träden. En riktig vårsymfoni.

Också i politiken har aprilvädret slagit om. Det parti som ofta mer än andra ansett sig vara det moraliska föredömet, Miljöpartiet, har nu visat sig ha sidor som är långt ifrån oproblematiska. Man har släppt in personer i sin innersta ledning som av medias granskning att döma har en dold agenda i sin verksamhet. Hur kan man annars förklara att man anser sig vara demokrat, men frotterar sig med männisikor som stödjer och öppet förespråkar “död” åt armenier och kurder. Miljöpartiet har mist sin eventuella oskuld, och förtjänar det reningsbad man nu rimligen kommer att genomgå.
Ifrågasatt ledarskap
Det positiva i detta är då att också säkerhetspolitiska krafter nu uppmärksammat att det finns krafter i samhället som vill driva en politik som har mer av rötter i mellanösterns konfliktsyn, än den politik av öppenhet, jämlikhet och demokrati som anses vara del av vårt lands grundläggande värderingar.

Och det Liberala partiet, det som tidigare kallade sig folkets parti, men tvingats inse att man givet resultaten i val inte var folkets parti. Det partiet använder aprils sista dagar till ett namnbyte, det Liberala Partiet. Bloggskribenten som följt 4 landsmöten i det partiets föregångare Folkpartiet, önskar lycka till.
Det behövs i vårt land ett parti som tydligt bär socialliberala värderingar. Om man väljer den vägen och är glasklar men den, borde partiet kunna växa.
Men då behövs nog andra synsätt i ledarskapet.

2016.04.24
Jarl

Inga kommentarer: