tisdag, november 05, 2013

Den tysta revolutionen



Novembertisdag när det här skrivs. Morgongympan med gänget i sporthallen är avklarad. Om en stund bär det av till dagens första möte. Men först den här bloggen.

Läs/lyssna och lär genom att klicka er in på den här länken:


Där ges förklaringen till den utveckling som kommunen norr om skogen är ett skolexempel på. En Reagan/Thatcher inspirerad satsning som på några år gjorde kommunen till en av landets mest skuldsatta per/Capita. Medlet en via bolag, hejdlös skuldsättning för att som riskkapitalist gå in i projekt som varken banker eller professionella riskkapitalister intresserat sig för.

 Stöd i miljardklassen tillfördes bolag som Sekab och Domsjö fabriker, något som media vittnat om på många sätt. Stöd som gjort enskilda personer omåttligt rika, medan kommunmedborgarna sitter med Svarte Petter, skulder som slår hårt mot de lagstadgade verksamheterna.

Och piskan viner, i dagens lokaltidning (ÖA 5.11) får vi ännu ett vittnesmål, en 91-årig person med både fysiska och mentala behov nekas boende.

Samtidigt hävdar ansvariga att några köer till boenden i kommunen inte finns? Lyssna på länken, det borde vara en lämplig sysselsättning en gråmulen novemberdag.

2013.11.05

Jarl Strömbäck/SPI-Välfärden

Inga kommentarer: