torsdag, maj 23, 2013

Vindkraft, kommentar och inbjudan.


 


Nedanstående kommentar kom som brevet på posten på bloggen ”Vindkraft och Näsåker. Skribenten är uppenbart irriterad över att information om de storskaliga vindkraftsutbyggnader som nu planeras och pågår, i stort saknas eller är vilseledande

Bäste Jarl

Du sitter på två mandat i fullmäktige i Örnsköldsviks kommun. Ni erhåller ca 85000 kr i politiskt stöd. Varför har ni inte råd att kosta på en annons med information om detta möte i Allehanda? En tredubbelt, ja kanske sjudubbelt hövdad församling skulle ju´ha mött upp till hjälp för att protestera mot denna skövling av vår natur.

Varför annonserar ni inte? Vi vet ingenting! Är kunskap och informatiom enbart förbehållet er? Är det hela numer en politisk slagträ? För de som vill synes i valet 2014. Om så är, varför förväntar ni oss vårat stöd?  Vi oinformerade och okunniga, men som så hjärna ställer upp som stöd förr vår byggd!

Svaret på frågan om annonsering, är att mötet organiserades från en intressegrupp i området runt Näsåker. Visst hade det varit bra med fler deltagare från Övik.  I det sammanhanget kan det vara på sin plats att återkomma till den poetiska syn Örnsköldsviks kommunalråd har på vindkraften. Den formulerades på följande sätt enligt media för en tid sedan:

Att den lilla grå oansenliga och mobbade "vindkraftsungen" nu utvecklats till en stor flock vindkraftsvanar, som sträcker sina gnistervita halsar mot himlen.

– Ja, man kan inte annat än att stå här och vara glad. Det här ger energi!

Sakligheten i det uttalandet må läsarna få ta ställning till. Kommande helg finns möjligheten att få ta del av synpunkter på vindkraften i ett möte enligt bilagd inbjudan.

Visst finns det skäl att lämna romantiken och anpassa sig till verkligheten.

2013.05,23.

 Jarl Strömbäck

SPI

Inga kommentarer: