lördag, mars 09, 2013

Vårvinter




Snön lyser bländande vit över nejden, och solen skiner så fint denna vecka 10 2013, sportlovsveckan. I huset på relingsvägen möts generationerna, där finns den 4-månader gamla gossen. En vacker frukt av mötet mellan nord och syd i vår globaliserade värld. Mellan den svenska unge professorn, och invandrarflickan som blivit en företagsledare och kulturpersonlighet.

Där finns den blonda och mycket svenska 8-åringen. Vi spelar spel, ritar och skojar. Och naturligtvis, prövar skidorna runt Hörnsjön, Skyttis är avstängt för ungdoms-SM. Och pulkabacken och sparken får också motionerna och förnöja. Och när natten sänker sig över bygden, sover 8-åringen tryggt mellan sina morföräldrar i dubbelsängen.

Tid för lek, tid för relationsskapande mellan generationerna. I det ligger mycket positivt, och det är lätt att underhålla den rollen också. Med två timmars körning mellan orterna där barnbarnen bor och den där undertecknad har bopålarna, är det inte alltför svårt att finnas till hands när det behövs.

Så går livet vidare, nu kommer årets kanske finaste tid, den mellan påsk och midsommar. Tiden när livet återvänder i alla dess former. Fåglarna som kvittrar alltmer ivrigt. Snösmältningen som bär löften om vårens blommor.

Blåsipporna och vitsipporna som så småningom kommer att titta fram mellan ännu frusna tuvor.

Men innan dess, många fina mil i skidspåren, och fina stunder med solen i ansiktet i någon vindskyddad vrå utomhus. Visst är det något att glädjas åt?

2013.03.09

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: