måndag, mars 18, 2013

Trolöshet - oberoende granskning 3.




Dags att ge läsarna ännu en del av den korrespondens som låg till grund för motionen med krav på en oberoende granskning av kommunen norr om skogen med fokus på dess affärsverksamhet. Det är måndagen den 18 mars 2013 när detta skrivs. Om en vecka, den 25.3 kommer fullmäktige i kommunen norr om skogen delges resultatet av den granskningen. Mer om det längre fram, här kommer nu ytterligare ett stycke av en för de flesta förborgad verklighet.
 Det finns all anledning att rikta ett stort tack till de som likt whistleblower försöker ge oss insyn genom de dimmor som politikens maktelit så gärna lägger ut.
Fortsättning följer...
2013.03.18
Jarl Strömbäck/SPI

1 kommentar:

Anonym sa...

Av vad som hittills rapporterats i bloggen, kan vi bara sammanfatta det hela som att allt handlar om ett organiserat sätt att stjäla från/av skattebetalarna. Hela upplägget handlar ju om att skattemedel skall stå kostnaderna.Alla betalningar för dessa kostnader överförs till privata bankkonton. Rätta mig om jag har fel, men utan överdrift kan jag försäkra er alla om att detta är förmodligen ett av de största ekonomiska bedrägerierna i Örnsköldsviks kommuns industrihistoria.
De som nu skulle ha tillsett att detta/denna bluff ej var möjligt att genomföra, är våra politiskt förtroendevalda.Tre namn figurerar ständigt runt affärerna, kommunalrådet Elvy (S)öderström, Dan (C) Olsson och Övik Energi AB:s styrelseordförande Per (S) Häggmark. Nu har Häggmark skuddat stoffet från sina skor genom att helt abrupt lämna styrelsen för Övik Energi AB, sälja bort allt av ägande i Högland och avflytta därifrån. Vid förfrågan om hans ansvar möts frågegeställaren av det klassiska socialdemokratiska svaret på alla närgångna frågor "Ähhh, va faan...". Dan Olsson sitter säkert kvar till utgången av 2014, därefter begär han pension. Likaledes torde den absolut huvudansvarige till att driva en förutvarande välbärgad kommun, till konkurs, Elvy (S)öderström,göra samma sak vid eller efter valet 2014, gå i pension. Med en väl tilltagen fallskärm.
Och du och jag, som trodde på en säker och trygg ålderdom, får betala för allt elände hon ställt till med, med absolut minimala resurser för vård, skola och omsorg.Och...det är där vi hör sitter du och jag.
Vi som blev blåsta av de som sa att de ställde upp för oss. Socialdemokraterna! De ställde upp för det arbetande och lågavlönade folket. Vi blåstes av de som som sjung "Arbetets söner..." på årsmötet i Örnsköldsvik 2013.

De, om några, kunde ha gjort något annat, men de har blåst oss.
Hur kunde det bli så?
Och..Varför gjorde de så?