lördag, december 15, 2012

Kommentar





Dags att ge plats för en kommentar, det finns fler på Liberala Vindar under del 9 av serien Makten och bulvanerna för den som är intresserad.

Du pekar på en rapport från Riksrevisionen som publicerades 2006 och som bygger på fakta insamlade mellan 2000 och 2004.

Riksrevisionens kritik är massiv mot en lång rad saker inom detta med ställföreträdarskap (läs gode män och förvaltare).

Men vad har gjorts sedan dess av dem vilka har makten att ändra och instifta nya lagar??

INGET !!!

Det finns nu ett utredningsdirektiv från Justitiedepartementet där en utredning bestående av en rad intressenter skall se över hur man bättre skyddar gode män och förvaltares situation m a p ansvar gentemot huvudmännen (de vilka har en god man eller förvaltare).

Dvs i praktiken vill man från politikerhåll göra gode män och förvaltare helt ansvarslösa för sina illdåd gentemot äldre vilka i många fall m h a tvångsåtgärder blir satta under förvaltare.

Det är i sanning en märklig utveckling om man betänker att Riksrevisionen redan 2006 riktade så saftig kritik mot hela denna hantering.

Vem ser till de vilka blir satta under förvaltare??

Många äldre borde bli jätteskraja av denna utveckling men tyvärr är inte denna problematik särskilt känd i bredare kretsar.

Tack Jarl för att du så uthålligt sätter ljuset på denna probelmatiska hantering där särskilt andelen äldre vilka ofta med tvång blir satta under förvaltare ökar mycket snabbt.
























 










  

   

Inga kommentarer: