onsdag, december 26, 2012

Juklappar



Så börjar då julen 2012 närma sig slutet. För många kommer den förknippas med det eviga snöandet, och därmed snöskottandet. För barnen kanske till stor glädje, det finns snö i backarna i stort sett i hela landet. 

I kommunen norr om skogen är det dags att göra en liten tillbakablick på de julklappar kommunledningen gav medborgarna det här året. 

Kommunens julklapp nummer ett får nog anses vara de drygt 1000 miljoner som på olika sätt kommunkassan måste ut med för att kompensera för kommunledningens dåliga affärer. Det medför en skatteökning om 35 öre per skattekrona. Det enskilda bolag som berörs skall inte belastas för politiska beslut man påtvingats.

Kommunens julklapp nummer två får väl den ökning av vattentaxorna med 5% som beslutades i december. Den investering i fabriksavfall och lån om 100 miljoner som vattenbolaget påtvingades kostar sina räntemiljoner. Att man i det här avseendet kommer att bryta mot lag om vattentjänster, är i så fall uppenbart.

Julklapp nummer tre får nog anses komma boende i några av kommundelarna till del. Där stängs nu 2 simbassänger, de hade behövts för att inte minst uppfylla de lagkrav som skolan har i att lära barn simma. 

Många fler julklappar kunde nog räknas upp. Till iskrigarna, kommunens förmenta räddningsplanka utdelades frikostiga miljoner under året. Driftsbidrag, övertagande av tidigare ishall för 10 miljoner, och nu 20 friska miljoner till ännu en sådan.

Prioriteringar är en politisk konst som förundrar i kommunen om skogen.

Annandag-jul 2012
Jarl S


Inga kommentarer: