tisdag, december 18, 2012

I tempelriddares land




I tempelriddares land pekar dess överstepräster med hela handen, och folket lyder företrätt av sitt servilt kuvade ledarskap. Den historiska bilden passar väl in i kommunen norr om skogen.

Så kom det sig att nådens år 2012, i kommunen med fler istempel än i de flesta av landets kommuner av liknande storlek, ännu ett sådant bekostat av folket beslutades vid senaste fullmäktige. Glömda eller gömda var för ögonblicket kommunens mycket skakiga ekonomi. 

20 friska miljoner, som kunde använts till så mycket annat, ställs nu med rask hand till förfogande. De badande barnen i förorterna i söder med namn som Själevad och Köpmanholmen får finna sig i att deras platser för förkovran i simning och vattenlek tas bort. I tempelriddares kommun styr dess överstepräster, och folkets ledarskap bugar i underdånig tacksamhet över att få leverera beställda tjänster.

Och folket är som så ofta delat. De ca 5000 som genom sin beundran för tempelriddarnas verksamhet okritiskt applåderar? De ca 50.000 som inte går på gladiatorspelen, vill de ha en annan profil på många frågor, men räds att föra fram sina synsätt?
 2012.12.18
Jarl Strömbäck



Inga kommentarer: