onsdag, oktober 31, 2007

Elvy ofullbordade.




Elvy Söderström ondgör sig i ÖA (25.10 o 31.10) över att tillräckliga medel inte tillförs bygget av Botniabanan och dess anslutning söderut. Enligt henne har tydligen inte en ny regering rätten att göra egna prioriteringar över resursfördelningen i samhället.

Då bör läsarna också ges en del ytterligare information, exempelvis att den kostnad man ursprungligen räknade med för Botniabanan, drygt 8 miljarder nu skrivits upp till mer än 15 miljarder. Och det är bra mycket mer än de 19% som Elvy antyder.

Till det kommer att när Botniabanan beslutades fanns inte anslutningarna söderut med i finansiering och beslutsunderlag trots att man väl kände till den problematiken. Man valde istället att försätta kommande generationer av beslutsfattare i en gisslansituation, och det är den som Elvy nu både fräckt och smaklöst utnyttjar.

Politiker vill ju gärna lämna bestående avtryck efter sig, och visst kan det bli så att vi står med Sveriges modernaste järnväg fast förankrad på bangården i ett antal år. I så fall och med ett mått av ömhet och ett stänk av Göteborgshumor föreslår jag härmed att Botniabanan döps om till Elvys ofullbordade.

2007.10.31
Jarl Strömbäck
Relingsvägen 22
891 78 Bonässund
0706727669
http://liberalavindar.blogspot.com

Inga kommentarer: