måndag, april 06, 2015

Energipolitisk granskning



Annandag påsk och regnet duggar därute. Bilen har blivit tvättad efter vårens leriga vägar. Och det är tid för lite eftertanke igen.

Ja, energipolitiken i Sverige behöver verkligen kritisk granskning.
Vindkraften och energiförsörjningen har blivit en allt hetare fråga i debatten. Visserligen förlöjligas ibland seriöst menande debattörer, vilket undertecknad har erfarenhet av. Inför valet 2014 spottade vår lokaltidnings så kallade redaktör ur sig sina sarkasmer, över det faktum att undertecknad tagit ställning i debatten om vindkraften. Även på den sortens stolar sitter kvartsfigurer, ibland även nära lierade med maktpartiets ideologer.

Nu till frågan om vindkraften. Allt fler med stor erfarenhet och vetenskaplig kunskap vänder sig nu mot vad man ser som ett direkt hot mot energiförsörjningen i vårt samhälle, så som politiken nu förs. Inklistrad länk ger i det sammanhanget en vetenskaplig bild av utvecklingen, som varje intresserad bör läsa och begrunda.


Förhoppningsvis innebär framtiden att vi får en annan, klokare och mer verklighetsförankrad debatt om hur energiförsörjningen skall klaras i framtiden. Alternativet förskräcker, det kommer i så fall att leda oss bort från de förutsättningar vi under det senaste 100 åren byggt vår välfärd på.

2015.04.06

Jarl S

Inga kommentarer: