fredag, mars 06, 2015

Besök vid Västerhavet


 

Havet ligger bländande blått och stilla denna tidiga marsdag när vi i hyrd bil rullar runt på sedan länge kända vägar. Vi trampar gamla fotspår. De leder till trakter vi såg som hemma för många år sedan, och nu snart skall bli det igen.

I småbåtshamnen som började byggas enligt grundstenen den 25.7 1979, finns nu platser för 500 båtar, och snart tillkommer också en från kusten i norr. Ännu är det öde mellan stolparna, två vinterliggande båtar är allt som syns i vattnet. Och så naturligtvis de två svanar, fjolårsungar som simmar bort från oss, när vi går ut på piren. De har ännu inte fått sin fina vita färg.

Allt andas lugn och stilla ro, för att citera en av riksspelekvinnan  Åsa Jinders fina låtar. Lyssna gärna och ta till Er, det går ju bra via nätet.

Dagens blogg får bli opolitisk som omväxling. Inte för att ämnen saknas, men det närliggande måste ibland få dominera. Då kan det handla om barn som vill leka, gunga i lekparken eller bara vara.

Även det är livskvalitet i stora mått.

2015.03.06

Jarl Strömbäck

1 kommentar:

Anonym sa...

Då får jag önska dig och din hustru all lycka och välgång till er nya framtida verksamhetsplats framgent.
Visst, vi har saknat och kommer att sakna dig och din röst i fullmäktige, du var den som hade modet, tog bladet från munnen och framställde kritik mot de stundtals fullständigt galna beslut som majoritetspartiet drev.

Men... så är det, ibland vill verkligheten annat än vad man själv vill eller förmår. För alla som inte kunnat ta del av din retorik i fullmäktige så har vi via dina insändare i lokalpressen blivit väl informerade om verksamheten där och även i mycket annat som rör och berör oss skattebetalande medborgare.
Vi kommer att sakna dina upplysande insändare fyllda med oppositionslusta och framtidstro.

Visst, vi har ett oppositionsråd, men det mest utmärkande för denna är just hennes tystnad.

Så lev väl,stuva in frun och bohagen i båten och dra vidare ut på nya äventyr i livet.
Önskar jag kunde göra det samma.

Lycka till! Vi kommer att sakna er.