söndag, juni 01, 2014

Miljöfundamentalisterna


 Morgonpromenaden runt vackra Sidsjön i Sundsvall är avklarad när detta skrivs. Solen skiner och vi skall få en fin dag. Det är dags att gå tillbaka till ett angeläget ämne. Under rubriken  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/meningslos-satsning-pa-vindkraft_7075891.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20140531 tar än en gång Kungliga Vetensakademin upp den galenskap som den storskaliga satsningen på vindkraft utgör i vårt land.

Det sker i en tid när miljöfundamentalisterna i Mp och C anser sig ha de enda verkliga sanningarna på området. Att vi har haft och har en kärnkraftsburen energiframställning i 40 år, som varit av enorm betydelse för vårt lands utveckling har man ingen förståelse för. Att den fungerat tämligen väl och utan miljömässig påverkan av det slag man nu gör med vindkraften blundar man för. Och argumenten om och jämförelsen med Fukushima trummas ut som om också vi satt med samma risker för en tsunami eller jordbävning, vilket är rena osanningar. Man förleder folk, och pressen rapar upp argumenten utan att ifrågasätta?

Ur just de aspekterna är de två partierna för närvarande det politiskt största hoten mot den välfärd vi har, och för övrigt är hårt trängd på många sätt. Och av de skälen borde också den inlänkade artikeln ges största möjliga spridning.

Och visst är det märkligt att det stora S-partiet, som traditionellt brukar värna om en hög sysselsättning, nu vikt ner sig för miljöfundametalisterna. Resultatet har blivit att Mp har vuxit till ett 10-procentsparti, och S har minskat i motsvarande grad.

Må den trenden vändas inför höstens val.

2014.06.01

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: