torsdag, juni 19, 2014

S+SD=Sannt?


 
Att stora grupper ur LO-kollektivet, traditionella S-väljare gått över till Sverigedemokraterna är ingen hemlighet. Det har sin grund i att just de grupperna mer än andra känner sig hotade av en ”alltför fri” arbetskraftsinvandring. Dit hör bland annat de inom bygg, restaurang och åkeribranscherna. Och de senaste siffrorna från opinionsinstituten som visar hur S krymper istället för att öka, sänder säkert skräckvågor genom partiet.

Troligen är det mot den bakgrunden den intervju som återges i den här länken http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4976855, skall ses. Där hävdar Urban Ahlin, en av S-partiets tyngsta män att den politik som SD för på området också är Socialdemokraternas.

Och han är inte ensam om det synsättet, redan i en intervju i SvT den 4 december 2013, menade Stefan Löfven att arbetskraftsinvandringen måste begränsas, och att det skall ske genom att parterna, dvs i praktiken facken skall få vetorätt när det gäller arbetskraftsinvandring. http://www.svt.se/nyheter/sverige/lofven-facken-ska-kunna-stoppa-arbetskraftsinvandring

Man må ha vilken uppfattning man vill i sakfrågan, det anmärkningsvärda nu är den totala omsvängning i den socialdemokratiska politiken som detta utgör. Det manifesterar också en likhet mellan S och SD-s politik på området, som man annars söker förneka.

Så går det till när man spelar roulette med trovärdigheten som insats. Vinnaren i det spelet torde vara uppenbar, men överlåter jag till läsarna att bedöma.

2014.06.19

Jarl Strömbäck/SPI-Välfärden

1 kommentar:

Anonym sa...

Enligt uppgift från anställda vid Husums pappersmassafabrik kommer merparten av "jobbarna" att rösta på SD i riksdagsvalet.
Skälet är följande:skiftarbetande med relativt låg löneutveckling de senaste år, högt skattetryck, och att de som skattebetalare tvingas betala för den massinvandring som nu sker till Sverige och då i främst den så kallade "välfärdsturismen" där vad kreti som pleti som helst får laglig rätt till det svenska välfärdssystemet utan att de ens har bidragit till det.Rätt till fri bostad, rätt till pension,rätt till försörjning till anhöring invandrad, rätt till försörjningsstöd, rätt barnbidrag, rätt till studiestöd etc. Alla dessa rättigheter utan att ha betalt in en enda krona till det.

Men de,"jobbarna" får inte ett enda öre gratis från samhället.Varje intjänad krona får de skatta för dubbelt.Först till alla som skall försörjas av deras arbete och dessutom med försämrad egen hälsa och livslängd.

Då blir valet Sverige Demokraterna i riksdagsvalet.Det enda parti som talar om att denna okontrollerade massinvandring måste få ett stopp