söndag, januari 05, 2014

Svårsmält verklighet



Söndag-morgon när detta skrivs, och morgondimman hänger tät utanför fönstret. Snart dags för lite frukost och en morgonpromenad, men först några reflektioner över händelser med anknytning till kommunen norr om skogen.

 Att kriget och eländet i Syrien får människor att söka trygghet också i vårt land är inte konstigt. Så också för den mor med tre barn som kom till kommunen för en tid sedan. Här skulle de finna frid och ro, och barnen kunna fortsätta sin utbildning.

På kommunens torg skanderade kommunalråd, statsministerkandidat och centerns arrogante besserwisser om vikten av kamp mot främlingsfientlighet och rasism.

I lokaltidningen den 4.1 detta nya år kan vi läsa att den utsatta familjen skall utvisas, men ingen reaktion från de politiska auktoriteter, som bemannade torget? Opportunism blir ibland till ren cynism.

I samma nummer av lokalbladet kan vi läsa om 92-åringen som sjuklig och handikappad i varje mänskligt avseende är kvalificerad för ett boende i trygghet, men förvägras det av den nämnd som kallar sig humanistisk. Vari den humanismen ligger är svårt att förstå, kanske borde nämnden byt namn till något mer passande.

2014.01.05

Jarl Strömbäck

Gruppledare SPI

1 kommentar:

Anonym sa...

Svensk lagstiftning säger:Om skäl för att erhålla uppehållstillstånd saknas, skall vederbörande utvisas ur riket.
Att det skall vara så svårt att förstå för en del, är näst intill obegripbart.