onsdag, september 25, 2013

Makten och bulvanerna 16


Här kommer så avsnitt 2 i serie som också skulle kunna rubriceras ”Vem styr egentligen”. Och naturligtvis hur och med vilken verkan. Läs gärna och begrunda.


2013.09.25

Jarl Strömbäck

Är vi som individer rättslösa mot samhällets företrädare?


Dagens generationer gamla kan måhända av inneboende respekt för auktoriteter ge uttryck för sin tacksamhet att ö h t få sin uppskjutna lön utbetald i form av pension, om än med mycket sämre utfall jämfört med de förväntningar man haft.

Men kommer morgondagens generationer pensionärer att finna sig i den enorma standardsänkning som dagens pensionssystem ger dem då det är deras tur att bli pensionärer?

Om dessutom detta dåliga ekonomiska pensionsutfall kombineras med en alltmer sinande statskassa, varur t.ex. äldreomsorgen skall hämta sin finansiering för att ge alltfler gamla den samhällsservice vi tar för given, så finns en uppenbar risk för en snart förestående pensionärsrevolt.

Det är mot den bakgrundsbilden frågan om individens rättslöshet mot samhället skall ställas.

Är det början på samhällets ofrånkomliga och successiva nedmontering av välfärdssystemen som vi har sett inledningen på de senaste åren?

Vad kan då individen göra för att hävda sin rätt? 

Eller är det faktiskt som David Eberhardt säger i sin senaste bok, ”Ingen tar skit i de lättkränktas land”? D.v.s. att svensken är ett av världens mest tålmodiga folk då svensken står ut med i princip alla försämringar och all samhällsstyrd ”förnedring” så länge svensken känner sig helt förvissad om att ingen annan på minsta sätt har eller kan få det bättre.

Har vi ö h t funderat på individens möjligheter att ställa samhällets företrädare till svars för alla slags övergrepp som de är indirekt är delaktiga i och som de kan ses som ansvariga för?

Kan vi lita på att samhället alltid vill oss medborgare väl? Mycket tyder på att offentliganställda ser det som sin plikt att försvara välfärdssystemen men då tyvärr ur samhällets perspektiv.

Konfrontationen synes oundviklig så frågan är när har medborgarna fått nog?

2 Slaget om ”mittpålen” i svensk politik har nu börjat få smått bisarra konsekvenser då landets politiker i samfälld kör, likt HC Andersen i sagan, fortätter hävda att Kungen inte alls är naken. När spricker detta med att välfärdssystemen inte kommer att räcka till för att ge medborgarna den skattefinansierade välfärd de vant sig vid?

Är de svaga, gamla och sjuka till för samhället eller är det tvärtom?


Svaret kan tyckas givet men är det verkligen så i den vardag som alltfler gamla tvingas möta?

Nja, det finns verkligen lite evidensbaserad forskning som styrker tesen om att dagens, men framför allt morgondagens, samhälle kommer att se det som givet och självklart att samhället fullt ut är till för sina medborgare.

Man kan möjligen reflektera över om vi som gamla skall se den tidigare så självklara rätten som given att ställa krav på morgondagens samhälle.

Mycket tyder istället på att samhällsutvecklingen i realiteten är på väg åt ett helt annat håll.

Samhället håller snabbt på att abdikera från sin tidigare roll, d.v.s. att se sig själva som de svaga, sjuka och gamlas skyddsänglar.

Offentliganställda vars uppgift det är att verkligen tillgodose de gamlas behov försöker desperat parera en alltmer ohållbar ekonomisk utveckling.

Många kommunala företrädare inom de kommunala förvaltningarna har haft märkbart svårt att hantera den alltmer pressade ekonomiska situation de har att sköta i sitt umgänge med de svaga, sjuka och gamla.

Agerandet från många kommunala politiker och tjänstemän blir därför att gå i försvarsställning mot medborgarna (läs t.ex. de gamla) då de kräver sin självklara rätt av dessa samhällsföreträdare.

Samhällets företrädare har hittills klarat sig endast tack vare de gamlas inneboende respekt för auktoriteter samt rädslan för att hamna i onåd hos myndighetsföreträdare.

Men kommer morgondagens pensionärer att ha samma respekt för samhällets representanters självpåtagna auktoritet?

3 Riksdagspolitikernas sätt att abdikera från sitt ansvar för medborgarna har förskjutit mycket av ansvaret på de kommunala politikerna, vars möjligheter att höja skatterna är begränsade trots det kommunala skatteutjämningssystemet. Kommunala politiker vilka är bakbundna av de olika partiernas centrala kanslier, vilka tvingar kommunpolitiker att gå i ledband från resp partikansli i Stockholm.

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vem styr över oss medborgare egentligen.Vi har en överhet,en regering med sina statsråd, som skrämmer oss medborgare till tystnad. Öppnar du munnen och gör påståenden byggda på kunskap och lång erfarenhet, rörande den "nya ordningen" förändringen som sker i vårt Sverige så åker du obönhörligen på en rejäl käftsmäll av medias företrädare. Sen är du portad från alla möjligheter till påverkan.

Efter ett helt liv av arbete och strävan efter att alltid följa lagar och regler, ställt upp för samhället och tjänat det efter bästa förmåga, så blir man som pensionär rent ut urf-rbannad, när man ser att jag som svensk är betraktad som en andra klassens medborgare i eget land.

Hur kunde bli så här?
Våra gemensamma skattepengar går nu till helt andra grupper som tillkommit till vårt samhälle än till de som byggt upp vår välfärd.Det som var god välfärd inom vård, skola och omsorg tidigare,raseras nu i en rasande fart.
När allt fler skall försörjas av den gemensamma kakan och allt för många aldrig bidrar eller har bidragit till den, då begriper även ett litet barn att det blir mindre att fördela.

Där sitter vi nu, ser problematiken och vågar inte öppna käften offentligt, för då stämmer mediekören upp, kallar vederbörande för rasister, hets mot folkgrupp och hotar med åtal.

Så dör det demokratiska samhälle som en gång fanns. Tynar bort och kvar blir ett samhälle styrt av företrädare för ett tigande folk som utdelar mediala käftsmällar till alla som eventuellt vågar öppna käften.

Nu har vi svenskar blivit ett folk utan röst.
Du skall skämmas för att du är svensk, allt enligt Erik Ullenhags modell

Anonym sa...

Kommentar till tidigare kommentar"ja, vem styr över oss..."
Efter ett antal år i USA märker man skillnaden mellan Sverige och USA:s förhållningssätt till dess innevånare och bemötandet av invandrare från andra länder. I USA finns en nationell stolthet över att vara amerikan, vilket också accepteras av folk som kommer till deras land och vilka snabbt integreras i amerikanska sedväjor och livsstil.De blir amerikaner och det med stolthet.
De får ta seden dit de kommer, vilket uppskattas och fungerar väl.Till USA kommer för att bidra, inte för att leva på bidrag.

I Sverige fungerar det motsatta.Här frågar man först efter bidrag och vilka rättigheter man har, vilket tas som givet med det naivt, gränsande till total dumhet, aningslöst öppna förhållningssätt svenska myndigheter har.
Här skall svenskarna i gemen hålla käften, när myndighetspersoner talar, och inte längre känna nationell stolthet.

Svenskarna skall helst glömma sitt arv och traditioner, spotta offentligt på sin kultur ock inse att de är bara en liten integrerad del av Europa med EU som normgivare.
De skall lära sig att underkasta sig andra länders normer och kulturer.Helst öppet och offentligt skratta åt sina förfäders verk.

Skolavslutningar i kyrkor som är en mycket gammal sedvänja förbjuds när någon elev med annan bekännande religion finns i menigheten, det är ett exempel av en allt mer förändrad syn på vårt samhälle.
Svenskarna skall stå tillbaka och tillåta alla slag av yttringar från invandrare från icke västeuropeiska stater.Trots att dessa fortfarande är i minoritet.

Kriminalitet betraktas av företrädarna av vårt samhälle som "kulturkrockar" och bör ej betraktas och jämföras, samt bestraffas som brott utförda av svenskar.
Rikspolischefen Svenssons märkliga pudel i media i samband med den uppmärksammade registreringen av kriminella romer är ett av de allvarligaste exemplen på detta.
I media framställs Polismyndigheten och dess poliser som värnar vår säkerhet som skurkar, medan de registrerade framställs som mobbade och förfölja och oskyldiga som änglar.


Svenska staten förbjuder idag i praktiken alla former av nationell stolthet och verksamhet om det så är bara ett fåtal med avvikande uppfattning som blir berörda.

Här begår svenska staten det allra största misstaget, nämligen att inte integrera dessa nykomlingar i svenska sedvanor och traditioner, kräva att de skall känna stolthet över att vara svenska medborgare och acceptera och anta svenska normer och värderingar.