tisdag, maj 15, 2012

Att leva som man lär




Häromdagen redovisade SVT hur riksdagspensionerna används som en gyllene fallskärm av fd riksdagsmän och kvinnor. I vårt län handlar det om Hans Stenberg(S), som nu dessutom lyfter arvoden för sina uppdrag i landstinget.

Det handlar om Solweig Hellqvist, Folkpartiets fd osynlige riksdagsledamot, en person som knappast lämnat några avtryck efter sina 8 år i riksdagen, men ändå anser sig oförmögen att ta sig an nya arbetsuppgifter.

Att leva som man lär anses ju vara en dygd, den är i så fall illa skött av de före detta lagstiftarna i riksdagen. De har nämligen i sina respektive partiet varit med om att skärpa reglerna för arbetslösa och sjuka. Utförsäkringar och stupstock i form av FAS3 har blivit deras vapen mot den vanlige medborgaren, samtidigt som man utan skrupler lyfter sina arbetsfria inkomster.

Skämmas borde de, men kanske har de inte den moraliska halt längre att det är möjligt. De som så gärna dikterar för andra utan tanke på eget föredöme, de devalverar etik och moral. De bidrar till att bygga på det politikerförakt som tyvärr växer sig allt starkare.

2012.05.15
Jarl Strömbäck
Gruppledare SPI

Inga kommentarer: