måndag, oktober 31, 2011

På väg mot evigheten


Ungdomsår är viktiga år. Då formas vi som människor, då betyder goda nätverk mycket. Då skall vi genom studier och förkovran ut för att ta vår del av det som brukar kallas samhällsansvar.

I mitten av 60-talet var vi 14 nyexaminerade sjökaptener från olika delar av landet som direkt efter examen ryckte in på sjökrigsskolan i Näsby Park för att genomgå en 2-årig utbildning till reservofficerare i flottan. Fjorton individualister med ett ganska stort ego, och beviset på sin kompetens i form av sin nyvunna examen med sig.

Vi blev ett fint gäng. Under ledning av en ung löjtnant drillades vi , eller kanske i än högre grad tillät oss att med leende och humor ledas genom utbildningens olika faser. Skrattet och skämten var aldrig långt borta, och samhörigheten bara växte.

Sedan dess har vi återkommande med våra respektive damer setts vid några tillfällen. Ett par dar med utflykter, god mat och trivsel men utan militära krav. Senast på Marstrands fästning i augusti 2010, något som också finns berört på bloggen för drygt ett år sedan.


Men tiden går och dess tand nöter. Några av de närmaste vännerna och lämnat jordelivet alltför tidigt.
Häromdagen kom nedanstående från den person som mer än andra var navet i vår lilla grupp. Skrivningen påminner om att vi alla var dag tar ytterligare ett steg på vägen mot evigheten, och det stämmer till ödmjukhet.

Citat
Vid ett par tillfällen de senaste åren har jag haft den smärtsamma plikten att meddela er om nära vänner och kollegors bortgång.
Nu är det min egna hälsa som vacklar, jag har drabbats av obotlig cancer i buksportskörteln. Detta innebär att behandlingen på sjukhus har, på min begäran, avbrutits och jag vårdas i hemmet med målsättningen att göra den sista tiden så smärtfri och positiv som möjligt.
Kära hustru Tina kommer att meddela ett antal av er när det hela är slut.
Vi har många närboende vänner som ger oss det stöd och hjälp som behövs .
Vill ni trots allt hålla kontakt är email/brev att föredra framför telefon. Vi undanber oss besök i hemmet vilket jag ber er respektera och
tackar samtidigt er alla för fin vänskap och glada minnen.
Lev väl och var rädd om era nära och kära.
Varma hälsningar
Gunnar

slut på citat

2011.10.31
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: