torsdag, oktober 13, 2011

Som man ropar får man svar

Tonläget hårdnar om underskotten i sjukhusen, och det är ingen nyhet. Det som är nytt i det avseendet, är att rollerna nu är ombytta. Under mandatperioderna närmast före valet 2010, var den som ropade högst och ivrigast moderaternas Jacomina Beertema. Då var den socialdemokratiska ledningen av landstinget enligt henne usel och verksamheten misskött av den anledningen.


Nu sitter samme Beertema i ansvarig ställning i landstinget, och den nya oppositionen svarar med samma mynt. Som man ropar får man svar heter det. Om man istället för dessa återkommande angrepp kunde se mer på landstingets struktur, kanske man äntligen fann nycklarna till en mer positiv utveckling.

I det 5-punktsprogram man nu lagt fram saknas den kanske viktigaste punkten av alla, den om fördelningen av arbetsuppgifter och ansvar mellan sjukhusen i länet. Gör som många andra landsting gjort, fördela ut ansvar för länssjukvården också över till de mindre sjukhusen i länet. Då minskar trycket på länssjukhuset, och ansvar och kompetens ges en vidare spridning.

Det som blivit en framgångsformel i andra landsting, borde också kunna fungera i vårt län.

Jarl Strömbäck
Landstingspolitiker 2002-2010
Relingsvägen 22
891278 Bonässund
070-6727669

Inga kommentarer: