måndag, juni 03, 2019

Tid i förändring


Åskregnet trummar på och mullret hörs i bakgrunden denna tidiga junimorgon. Det omväxlande vädret fortsätter. Säkert bra för växtlighet och gröda, svårare för de som vill planera sina aktiviteter.

Annars lever vi i en tid av förvecklingar, det liberala partiet i vårt land skall välja en ny ledare. Ett välkommet och nödvändigt drag för att vända utvecklingen och överleva i ett ständigt föränderligt politiskt landskap. Den förändring som måste ske kan inte stanna vid ledaren, den måste omfatta också det presidium  som styrt den tidigare utvecklingen, eller kanske man borde kalla det avvecklingen.

Och den uppblåste presidenten, Mussolini Kopian i Vita huset oroas över de protester som väntas vid  hans kommande besök i England. “Engelsmännen älskar mig”, twittrar Trump i en fåfäng strävan att överträffa de protester som planeras inför besöket. Sällan har världen skådat en person i ledande ställning som personifierar sagan om “kejsarens nya kläder” tydligare än denne trumpne president.


Och i kampen om trovärdigheten i Göteborgs politiska landskap hårdnar kampen mellan de minoritetspartier som leder verksamheten, och den majoritet som är i opposition. Den kostnadsexpansion som kommunen dragit på sig motsvaras inte av motsvarande intäkter. Det kommer att få konsekvenser som blir allt tydligare.

Betecknande är i det sammanhanget, att ekonomiskt starka grupper nu flyttar från staden till grannkommunerna med lägre kommunal skatt. De väljer att pendla in till sina arbetsplatser för att få bo i en miljö vilken ger större trygghet och trivsel än den staden kan erbjuda.

Var tid har sina dilemman, Göteborg står vid ett viktigt vägskäl i olika frågor.

2019.06.03

Jarl S

Inga kommentarer: