lördag, juni 22, 2019

Midsommar 2019


Midsommar, sommarens höjdpunkt för många. En kulturell händelse med midsommarstång och dans runt denna. Så också i år. På den plats vi besökte, trädgårdsföreningen i göteborg minglade något 1000-tal personer, låg och vilade på gräset i det fina vädret, eller deltog i dansen runt stången. Det är livsbejakande att se våra traditioner bäras vidare till nya generationen. Vi behöver dessa forum av genuin positivism.


Sedan senast undertecknad var ute på bloggen, har det Liberala partiets ledarstrid klarnat. De etablerade i partiet vill se Ullenhag som ny ledare, en garant för inte alltför stora förändringar, och kanske också den egna tryggheten. Medlemmarna runt om i landet har med mycket stor övervikt för Sabuni tydliggjort sina synsätt. Det val som snart kommer att hållas i frågan, kan också bli ett ödesval för partiet. Kommer det överleva att strunta i medlemmarnas synsätt i valet av ledare. Vad kommer det i så fall att innebära för partiets framtid? Mycket står på spel i det kommande valet av ledare.

Och ute i dens stora världen söker nu Trump konflikt med Iran. Att Iran sköt ner en obemannad drönare, fick Trump att mobilisera en stor armada av flyg, för anfall på Iran. Dess bättre lyckades tydligen några i administration eller Pentagon, få Trump att inse det orimliga i att i bombanfall döda 100-tals personer, som svar på  nedskjutningen av ett eget obemannat spionplan.

USA få nog vänja sig vid att man inte längre är all världens polis och lagtolkare. I annat fall kommer det gå illa för landet. Trump har nu dragit igång sin återvalskampanj. Må den kampanjen få den granskning den förtjänar, och ett starkt motstånd från de demokratiska partiet.

2019.06.22

Jarl S

Inga kommentarer: