måndag, april 15, 2019

Vår tid


Solen skiner från en klarblå himmel, när vi sätter oss i bilen för att köra den dryga timmen upp läng Bohuskusten. Däruppe ligger båten sjösatt och klar att göra årets premiärtur. Morgonen har varit kall med några minusgrader, och vinden är nordlig och kylig. Men en generös sol kommer att värma upp dagen är prognosen.

Väl framme på varvet kollas att allting funkar som det skall innan vid lunchtid stäven vänds bort från vinterns viste, mot sommarens äventyr. Ensam ombord njuter undertecknad av färden ner mellan myriaden av öar och grund. Det gäller att följa med i navigering och manöver om man vill komma fram som man önskar. Den fina dagen har lockat ut många på sjön. I segelbåtarna sitter besättningen påpälsad mot den kyliga vinden och vattnets blott 6-gradiga temperatur. I kabinen på båten är solvärmen stark, och värmer till ett helt normalt inomhusklimat. Så olika förutsättningarna kan vara också på sjön.

Natthamn tas på Klädesholmen. Efter 5,5 timmar av koncentrerad båtkörning, känns det bra att sätta sig på restaurang Salt o Sill, vid dukat bord för en härlig middag och prat med bordsgrannar. Söndagen fortsätter resan ner till hemmahamnen, sommarens avkoppling och nöje med havet som scen kan börja.

Men Innan den här bloggen avslutas finns anledning att än en gång kommentera det faktum att landets Liberala parti, nu fått en villig efterträdare till Jan Björklund. Nyamko Sabuni har de kvalifikationer som krävs i ledningen för partiet. Hon står på en tydlig liberal grund ideologiskt, och har erfarenheter från många års arbete med politiken. Hon borde mot den bakgrunden kunna lyfta partiet. Men kommer det att tillåtas?

Liberalerna under Jan Björklunds ledning har tappat mycket av sin liberala profil. De som haft avvikande åsikter har rensats bort, den ideologiska profilen har urholkats och blivit ointressant för personer med annan tolkning än den som klanen runt Björklund omfattat.

Och kommer liberalerna att acceptera personen Nyamko Sabuni, invandrarungen från förorten som ledare för det liberala partiet?

Svaren och argumentationen kommer att bli intressanta att följa.



2019.04.15

Jarl S

Inga kommentarer: