fredag, november 23, 2018

Den som gräver en grop...


November månad nalkar sig sitt slut. Ännu en månad med temperaturer över det normala i hela landet. Grundvattennivåerna är fortsatt kritiskt låga, och en del träd blommar i tron att våren är här.? Klimatförändringar kan man vara överens om, orsaken tvistar man om. Nog om det, nu till det politiska läget i vår omvärld.

Gårdagen började med att Centerns ledare som så kaxigt skulla ordna med en ny regering, tvingats notera sitt misslyckande. Återstår två lösningar, att Centern och Liberalerna accepterar att ingå i regering med Socialdemokraterna, vilket de heligt lovat att inte göra innan valet och också senare. Eller att talmannen meddelar att extra val till riksdagen skall hållas. Rimligen borde det senare vara det demokratiskt riktigaste. Nuvarande låsning kan i vart fall inte fortsätta. Troligare är ändå att C+L mot löfte om ministerposter väljer det dom lovat att aldrig acceptera, nämligen att gå samman med S i en ny regering.

Kvar på åskådarplats blir då de gamla allianspartierna Moderaterna+Kristdemokraterna, samt Sverigedemokraterna som med stor tillfredsställelse ser på en sådan utveckling.

 I landets näst största stad Göteborg, hölls Kommunfullmäktige under gårdagen. Ett KF där de två största partierna i valet Socialdemokraterna och Demokraterna lämnades utanför det direkta styret av kommunen. Det tas nu av ett svagt alliansblock med 30% av rösterna, med stöd av de som normalt är Moderaternas givna motståndare, Vänstern, Miljöpartiet och Feministerna. Hur det styret kommer att utvecklas får framtiden utvisa. “Tuppkammen är hög på dyngstacken”.

För Demokraternas del återstår att notera att det stora stöd partiet fick i valet, och där stoppandet av Västlänken var en huvudfråga, inte medfört det man önskade. Nu har grävandet påbörjats i stadens berörda områden.

 Det blir djupa gropar övriga partier medverkar och bejakar i Västlänkenfrågan. Ett grävande som  kommer att få stor negativ påverkan på stadens liv i olika avseende under många år. “

“Den som gräver en grop för andra, faller själv lätt däri” säger ordstävet.

 Kampen i den frågan har bara börjat.



2018.11.23

Jarl S