onsdag, maj 16, 2018

Sommar i maj


När årets första värmebölja sveper in över landet i början av maj, så är den efterlängtad och välkommen. Fart blir det på arbetet med sjösättning av båtar och i trädgårdar. Och på badstränder och klippor ses åter folk samla sig för åtminstone solbad. Under påverkan av solen stiger också vattentemperaturen dagligen med ca 1 grad.  När detta skrivs har den nått +14 i vattnet, och badandet har kommit igång för undertecknad och många fler. Lövsprickningen är klar, och den fina skira grönskan i alla sina skiftningar, dominerar åter landskapet.

Den gångna Kristi Himmelfärdshelgen var också en helg packad med aktiviteter. Släktträffar och umgänge i mysets tecken. Så som man vill att det skall bli när man möts kanske en gång årligen.

Och nu skall också resultaten av vinterns träningar för barn och ungdomar visas upp för  föräldrar och andra intresserade. Strömmen av personer som gårdagens tisdag-kväll (15.5) drogs till den fina Flunsåsparken var stor. Parkeringen på den stora gräsplanen var knökfull. Runt scenen svärmade mängder av barn och ungdomar som snart skulle uppträda med de danser man tränat under vintern i kulturskolans regi.

Och fart och fläkt blev det i den den dryga timme som presentationen av grupperna och deras danser tog. Applåderna  från föräldrar, far- och morföräldrar var taktfasta och höjde stämningen runt den fina utomhusscenen. Och solens värme gjorde att ingen behövde frysa, trots den sena timmen.

Nöjda kunde vi återvända med ännu en positiv upplevelse i bagaget.

2018.05.16

Jarl