onsdag, november 07, 2012

Comer victory - come work



Det har varit en spännande tid att följa, valet i världens viktigaste demokrati, USA. Nu får han förnyat förtroende för ytterligare 4 år i rollen som USA-s president, Barack Obama.


Efter tacktalet i Chicago.
Det är en mer luttrad president som fortsätter jobbet, när väl glädjeruset över vinsten klingar bort. I det jobbet finns många stora utmaningar, den viktigaste kanske den att få ordning på budgetunderskotten. Den frågan måste lösas, alternativet skulle göra USA till en lydnation under dess långivare, främst av dem Kina.

De tal som Mitt Romney höll efter sin förlust var mycket bra. Det visade på storhet, att han i det talet lyfte fram just de för nationen viktiga frågorna, och behovet av samverkan. Så låt oss hoppas att den andan ka spridas också upp i representanthuset till dess republikanska ledamöter.

Det tal Obama höll var ett lysande ”state of the union”-tal. Ett tal av en statsman, som vill väl men också nu är mer medveten om svårigheterna än för 4 år sedan. Men det var också ett tal där han vidhöll sin syn på det förenade Amerika, the united States of America, som är en förutsättning för att man skall kunna resa sig ur nuvarande svårigheter.

Dags efter en tid av vila att gå från Victory till work, från seger till det arbete på många områden. Ett arbete för de miljoner medborgare som nu brottas med stora svårigheter i det stora landet i väster.

 

2012.11.07 kl.0900

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: