fredag, november 25, 2011

Luftslott som kostar



I Örnsköldsviks Allehanda den 25.11 tas omständigheterna runt Övik Energi, dess göranden och konsekvenserna av dessa upp. När undertecknad genom en interpellation i fullmäktige den 31.10 försökte skapa debatt i frågan fanns ingen som helst vilja till debatt. Oppositionen visade sig inte i talarstolen i frågan. Nu väljer man att gå ut i media istället.

Då bör läsarna ha klart för sig att samma opposition som nu riktar så stark kritik mot kommunens ledning, var dess trogna bundsförvanter när besluten om engagemangen i SEKAB och kraftvärmeverket togs. Alltmedan undertecknad, tämligen ensam argumenterade mot
engagemangen.



Nu, många år senare söker oppositionsföreträdare på olika sätt framställa sig som utvecklingens kritiker, men det haltar betydligt. Efterkloka kan vi alla vara, svårare och betydligt mer krävande är att våga stå på barrikaderna och argumentera mot att dåligt underbyggda luftslott beslutas så som var fallet med besluten att gå in i SEKAB och Kraftvärmeverket. Den rollen klarade inte oppositionspartierna med undantag för det parti jag den gången företrädde.

Nu, ett antal år senare och med ett antal miljarder ytterligare i kommunal skuld och borgen är de luftslotten inte mycket värda. Den ”grekiska” euforin finns på närmare håll än i landet vid medelhavet.

2011.11.25
Jarl Strömbäck/SPI
Relingsvägen 22
89178 Bonässund
070 672 7669

Inga kommentarer: