onsdag, november 30, 2011

Trolöshet mot huvudman



När föregående blogg skrevs, kände undertecknad inte till den glaskrossning som kommunstyrelsens ordförande och kommunens ansikte utåt, Elvy Söderström i Örnsköldsvik råkat ut för.

Det finns ingen anledning att försvara vandaler, den frustration människor vill ge uttryck för, måste kanaliseras i andra banor än direkt fysiska angrepp på de som verkar i det politiska systemet. Vi får inte glömma att vi i vår öppna demokrati väljer våra företrädare vart fjärde år. Då kan vi också göra de justeringar i ledarskapet vi önskar. Det är den vägen förändring skapas om man vill uppnå den på fredlig väg.



Och förändring behövs. De problem som kommunen genom Övik Energi försatt sig i är självförvållade. De är uttryck för en spekulativ karaktär hos kommunens ledande politiker, när kommunallagen istället tydligt markerar försiktighet med kommunala medel.

Nu läcker energibolaget som ett såll, ledande personer har lämnat eller planerar att lämna företaget. Och som ofta sker i krissituationer läcker också insides information ut från företaget till utvalda personer, bland dem undertecknad.

Den bild som tecknas där är allt annat än smickrande. Det handlar om friserade ekonomiska kalkyler. Om vänskapskorruption mellan egentligen motstående parter, ledningen för Övik energi och ledningen för Domsjökombinatet. Allt med syftet att göra kommunen alltmer insyltad i Domsjökombinatets verksamhet och affärer.

I det avseendet borde frågan om trolöshet mot huvudman resas, för i hur hög grad kan man presentera friserade kalkyler, utan att det blir bedrägligt beteende.

2011.11.30
Jarl Strömbäck
070 6727669

1 kommentar:

Anonym sa...

Konspirationsteori nr 1.

Tänk om det var så enkelt att det var en vred och berusad yngling som just fått slut av sin tjej och i ilska och förtvivlan slog sönder första bästa fönster och det råkade vara just det socialdemokratiska kommunalrådets fönster. Med följden att Allehanda och oppositionen i fullmäktige därefter inte ens vågar yttra en enda kritisk tanke rörande kommunalrådets görande i vår kommun.För vem vågar hädanefter ifrågasätta rådets kompetens?Hon, som så illa har blivit drabbad.

Konspirationsteori nr 2.

Kanske var det det egna partiets "grövre sortiment" som fixade skadan på köksfönstret och på detta sätt flyttar fokus från kommunalrådets minst sagt pinsamt utsatta position på grund av atthon genom sin släpphänta hantering av skattepengarna, medverkat till att skuldsätta kommunen med ca tre miljarder, dvs drygt 60.000 kr per kommuninnevånare.Från spädbarn till åldringar.Alla, och ingen glömd.

Så ärade vänner och herr Jarl Strömbäck i synnerhet, glöm inte er uppgift i fullmäktige. Fortsätt att granska och ifrågasätta hur majoriteten handhar och handskas med våra skattepengar. Utan er vore fältet fritt. Utan er stod vi där utan information och kunskap om hur våra så surt förvärvade och inbetalda skattepengar fördärvas och förskingras på ohållbara projekt. Det finns alltid några som har tjänat stora pengar, miljarder, på våra kommunala beslutsfattares inkompetens och tanklöshet. Något som de väl vetat om och haft kunskap om att utnyttja.Kvar sitter så våra gamla med skyhöga avgifter som de får betala för en omvårdnad som borde vara gratis.Om inte våra skattepengar så lättvindigt har förskingrats. Av så få,på så fåtal av år.

Alla vet, att kommunens uppgift är i första hand ta hand om kärnfrågorna gällande vård, skola och omsorg.All annan verksamhet skall i görligaste mån skötas av andra.Verksamheter som i ett demokratiskt samhälle utsätts för ständig konkurrens och ifrågasättande. Då erhålls bästa ekonomiska resultat, som ej belastar skattemedel.

Och Jarl Strömbäck. På sidan tre i Allehanda frigör tidningen utrymme för menigheten att fritt framföra sina åsikter. Har du kunskap om bedrägligheter mot huvudman i vad jag uppfattar som Örnsköldsviks kommun, låt oss kommunmedborgare få ta del av detta. Finns det oklarheter, delge oss det du känner till.

För glöm aldrig det jag fick lära redan i tidiga år: Den som tiger, den samtycker.

Vi är många som ser dig,Jarl Strömbäck, som garant, för att sanningen om verksamheten inom det kommunala i Örnsköldsviks kommun, kommer oss alla medborgare till del.