lördag, april 16, 2011

Konsten att reducera frågan

Konsten att reducera frågan demonstrerar ÖA-s ledarskribent på ett strålande sätt i ÖA den 16.4.
Där skriver han bland annat följande:

”tidigare i år gick Jarl Strömbäck till rasande attack mot en grupp politiker som twittrat direkt från ett kommunfullmäktigesammanträde i Örnsköldsvik.”

Det tillhör inte min vana att gå omkring och vara rasande, däremot lyfter jag gärna frågor som bör vara av intresse för en större allmänhet, och ofta också är det. I mitt blogginlägg ”Lekstuga i fullmäktige” från februari i år, ( Liberalavindar.blogspot.com) ett inlägg som sedan fick rubriker i ÖA lyftes följande frågor?

Är det likgiltigt om delar av fullmäktiges ledamöter använder tiden de betalas för uppdraget till att surfa runt på nätet, ligga ute på facebook och sköta sina mailkonton?

Det finns också de som sover sig igenom mötena likt Folkpartiets Gunnar Melin på bilden från mötet 31.1. Ett möte han inte deltog i med en enda synpunkt. Och de som likt Emil Källström enligt ÖA, uppenbarligen anser en allvarligt syftande debatt om framtiden för ett 150-tal anställda och och elever vid Hampnäs folkhögsskola mindre viktig än möjligheten att twittra sig igenom ett ”rörigt?” möte.


Frågorna handlade överhuvudtaget inte om rätten att kommunicera i allmänhet, undertecknad har i över 4 år drivit en allmänpolitisk blogg. Vad frågorna handlade om var och är respekten för arbetet i fullmäktige.'
Att förvandla de frågorna till att bara handla om twittrande är ett utmärkt exempel på konsten att reducera frågan.

2011.04.16
Jarl Strömbäck/SPI
Relingsvägen 22
89178 Bonässund
0706727669

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag uppfattar chefredaktör Näslunds kommentar i tidningen närmast är att betrakta som ett spefullt hån mot de personer som tar arbetet i fullmäktige på allvar. Detta kan vi se även i utvecklingen av innehållet Allehanda. Blaffiga helsidesbilder om bilar i dike, suddiga läsarbilder som täcker två helsidor om ett gripande av en misstänkt pedofil i Gottne. Rubriktext motsvarande krigsrubriker om någon misstänks för något. Allt för att enbart fylla sidan med något.Bilder av det socialdemokratiska kommunalrådet i helsidesformat. Dessutom publiceras rådets bild ca 120 gånger i Allehanda per år. Fantasilöst så det smäller i knutarna.Respekten för mig som prenumerant och läsare försvann efter Näslunds tillträde.Halvsidor om en Blåmes i en tom fågelholk. Halvsidor på veckans redaktör, som ber om skrivtips. Står där med sina kulmagar och Gällivarehäng.Slut på fantasin, orken och kreativiteten? Och detta betalar man 2800 kr/ år för.