tisdag, april 05, 2011

Årsmötesreferat


Den 24 mars hölls årsmöte i SPI Örnsköldsvik. Ett årsmöte som var speciellt på vissa sätt. Valet 2010 blev en framgång i så måtto som partiet erövrade två mandat i kommunfullmäktige. Medlemstillströmningen har också varit god under det gångna året. Intresset för mötet var stort, redan innan anmälningstiden var till ända var gränsen nådd för antalet deltagande.

Mötet inleddes med en stämningsfull parentation över tre medlemmar som gått bort under året, samt ett hälsningsanförande av ordföranden Ingrid Stoltz. SPI går stärkta ur 2010 års valrörelse, och ser med tillförsikt på framtiden.Förhandlingarna kom sedan igång under skicklig ledning av Ingemar Pettersson.

Vid de följande valen blev utfallet helt enligt valberedningens förslag vilket innebär att Ingrid Stoltz fortsätter som ordförande ännu ett år. Övriga styrelseledamöter under det här året är Bengt Adam, Camilla Adam, Roland Bodin, Bengt Ivansson, Jan Nilsson, Ingrid Dahlin, Holger Hällström, Kurt-Åke Schunenmann samt Jarl Strömbäck.

Efter den formella delen bjöd SPI på härliga smörgåstårtor bakade av Victoria konditoriet och kaffe.
Mötet avslutades med en konstituering där också ett uttalande togs till förmån för rätten till parboende för äldre där den ena parten är i behov av samhällsvård. SPI kommer fortsatt att vara partiet för de som ser solidariteten mellan generationerna som en mycket viktig del i ett gott samhälle.En solidaritet byggd på far-och morföräldrars kärlek och värme för barn-och barnbarn, samt de yngres känsla av ansvar för de äldre.

Inga kommentarer: