lördag, mars 05, 2011

Vägval

När det här skrivs återstår några timmar till nedsläpp i elitseriematchen mellan AIK och MoDo. Vinterns sista match i grundserien. Går MoDo segrande ur den matchen kommer laget att finnas kvar i elitserien, förlorar man kommer man att få kämpa mot ”hungriga” lag om en fortsatt plats i det finrum som elitserien utgör.


Avgörandet ligger helt i lagets händer, och har så gjort under hela serien. Manegen har varit krattad för framgång. Ny fin Arena finns, en trogen publik och ett samhällsstöd i form av mångmiljonbelopp till föreningen/Arenan. Om man nu missar tillfället, så är det helt självförvållat och priset skall betalas.

Annat är det i en annan kamp som förts i kommunen under det gångna året, kampen för den 100-åriga folkhögskolans på Hampnäs existens. Där har ett prestigeladdat politiskt system bestämt sig för att skolan i sin nuvarande form skall stängas och anläggningarna avyttras. Det har inget med skolans prestation att göra, Hampnäs är den mest renommerade skolan i länet enligt den sk runö-enkäten. Man har valt att i kortsiktigt sparnit göra skolan till ett bondeoffer, något som i grunden skapar långt fler problem än det löser.

Två händelser i Örnsköldsviks kommun som tycks sakna samband,men utgör vägval.För den som har ett konspiratoriskt sinnelag finns ju alltid möjligheten att spekulera i, att en högre makt valt att ge kommunens högmod en näsbränna genom prövningen för elitserielaget.
De är en väl förtjänt näsbränna i så fall.

2011.03.05
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: