torsdag, februari 03, 2011

Återblick

I dagarna är det 5 år sedan Liberala vindar, som den troligen första bloggen av en aktiv politiker i länet, skapades. Under den tiden har drygt 650 inlägg tillkommit. De har behandlat stort som smått, nationellt och internationellt, glädje och svek. Kanske skulle ett utdrag av dess skrivningar bli ett mikrokosmos av utvecklingen över åren.

Bloggen har utsatts för angrepp, motståndare h

ar försökt att få den stängd, men så här långt har den överlevt. Dess frispråkighet har uppskattats av en del, säkert retat andra och bloggen har haft en del trogna läsare men ändå aldrig varit i närheten av den uppmärksamhet den fått de senaste två dygnen.

Nog kan det verka osannolikt att en skrivning som i grunden känns ganska allmän, som berör en ordningsfråga och nämner ett par, för en större publik tämligen obetydliga namn, helt plötsligt blir intressant för hundratals personer i stora delar av landet. Var ligger logiken?

Kommande söndag, den 6.2, skulle jag tillsammans hustru och min dotters lilla familj suttit på flyget till Egypten. Nu är resan stängd dessbättre, det finns skäl att tänka på det som jag tog upp i min skrivning ”Häxbrygden” förra veckan. Vad är stort och smått i livet?

Slutligen något om teknik och modernitet. Sedan ett par månader tillbaka finns en av de i vårt län allra först sålda IPAD-s i vårt hem. En underbar teknisk innovation för den som är intresserad av att snabbt följa den mediala världen. Det ligger ingen motsättning i att vara tekniskt uppdaterad, och ha en disciplin i användningen.

2011.02.03
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: