onsdag, november 03, 2010

Total sågning

Undertecknad har i ett antal inlägg genom åren kritiserat landstingets regionala nämnd för dess hantering av skolfrågorna, främst då Naturbruksgymnasiet och Hampnäs Folkhögsskola.
Ligga orubbligt säker på sin egen förträfflighet som nämnden är, lika dum är den attityden. Skolverket har nämligen också haft en mycket kritisk syn på skolverksamheten. En viktig kugge i det avseendet, Räddningsgymnasiet fick igår följande "dödsdom" över sin verksamhet.

citat

Ansökan om riksrekryterande utbildning med egna examensmål
Skolverkets beslut
Skolverket avslår ansökan. Skolverkets beslut kan enligt 12 kap. 2 § gymnasieförordningen (1992:394, ändring 2010:235) inte överklagas.
Ärendet
Landstinget Västernorrland har ansökt om riksrekryterande utbildning med egna examensmål för räddningsprogrammet, näraliggande naturvetenskapsprogrammet.


Ragnar Eliasson
Avdelningschef
Anders Lokander
Undervisningsråd
Slut på citat

Naturligtvis finns en motivering med i skrivelsen, den har jag av utrymmesskäl slopat. Det viktiga är egentligen, att en i grunden eftersökt och uppskattad utbildning nu dödas pga ett dåligt fotarbete av huvudmannen landstingets regionala nämnd. Drabbade blir i första hand en stor grupp motiverade elever med krishantering som utbildningsmål. Ett nog så viktigt mål i vår oroliga värld.

2010.11.03
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: