söndag, februari 22, 2009

Söndagstankar

Söndag eftermiddag. Bländande vit nyfallen snö. Luften är lätt att andas vid långpromenaden, och den svenska statstelevisionen har visat på framgångar i favoritsporten skidor. Helena Jonsson, den sympatiske jämtländskan har skjutit och skidat till sig ännu en VM-medalj. Och den ständige förloraren i slutspurter, Anders Södergren har äntligen fått sin framgång, ett VM-silver i jaktstartsloppet i tjeckiska Liberec. Och i Sörnacksta i Sundsvall har den senaste veckan en ung familj fått se sitt egna drömhus växa upp. Visst är det skillnad att överta bostäder byggda av andra för andra, och att få välja och se sitt egna första hem ta form. Redan har 4-åringen provat toaletten i det nya huset, och om någon vecka flyttar familjen in och en ny fas i livet börjar. Visst är det härligt med tilltro och en önskan att förverkliga mål, både till egen glädje och för att samhällets och generationernas hjul skall snurra på. Framtidstro och rätade ryggar behövs inte minst i vår tid av finansiell och annan oro. Grattis önskar jag nybyggarna. 2009.02.22 Jarl Strömbäck

1 kommentar:

Anonym sa...

Rätt skall vara riktigt.Helena Jonsson är från Helgum,Långsele församling,Sollefteå kommun,lndskapet Ångermanland som ligger i Västernorrland.Kallas därmed för ångermanländska.Mantalsskrivningsort räknas som bostadsort.

Ha en bra dag

Harald Öberg

Tillägg:Den kommunala mardrömmen Sekab fortsätter.Inte undra på,När Gunnar Melin tiger i fullmäktige,Näslund och Olsson pratar osammanhängande och synnerligen ostrukturerat,Sydhage ger ett förvirrat intryck och 36 socialdemokrater vågar inte ens öppna munnen av rädsla för partipiskan som Söderström ständigt låter vina över deras huvuden,med riksdagsledamoten Lundberg på podiet som skarprättare.Detta spel för galleriet,är det det som kallas demokrati.En annan sak,livsmedel har ett bäst före datum utsatt,borde det inte också åligga fullmäktigeledamöterna att själva kontrollera om inte deras egna "bäst före datum" har passerats och om så är fallet, därav dra vissa slutsatser.