måndag, juni 23, 2008

Liberal paradox



Så var då dramat runt FRA problematiken för tillfället avgjort. I allt det som skrivits finns en aspekt som kanske borde störa de liberala vännerna mer än annat. Nämligen det att det frihetliga partiets företrädare på något outgrundligt sätt har gjort sig till redskap för ett beslut med klart totalitära drag, alltmedan de gamla kommunisterna ställt sig på barrikaderna för en oregistrerad och oövervakad tanke och yttrandefrihet.

Det liberala partierna, om man nu får kalla delar av alliansen så, lever farligt när man överger så grundläggande värden som de i FRA-debatten berörda. Man borde inte ha råd att mista ytterligare vänner när prognoserna visar på ett underläge mot de politiska motståndarna om ca 16%. Det underläget kan bli svårt nog att överbrygga utan ideologiska självmål.

Jag lyfter på min hatt för Camilla Lindberg, och noterar att principfastheten hos annars hårt profilerade politiker inte var mycket värd när den väl prövades. I opportunismens namn är det kanske lättare att kritisera Mugabe?

2008.06.23
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: